29/6 2012 "En helt vanlig dag på jobbet"

Ja, idag har jag haft en helt vanlig dag på jobbet såhär långt. Jag gick ner till hotellet i morse, grämde mig lite över de trista lekrummet och bestämde mig för att ta tag i det som fanns där. Jag satte ihop det färgglada tältet, delade upp leksakerna och ställde upp dem på finaste sätt för att skapa en inbjudande känsla. Från dörren och in till lekhörnan lade jag ut sifferskummgummiplattor som för att visa vägen i regnbågens alla färger. Det blev riktigt tjusigt i slutändan, ja med det jag hade att arbeta med.

Efter att nyss ha fikat lite hastigt skall jag nu sätta mig och planera aktiviteter utifrån hur jag själv vill ha det. Jätteskönt att få bestämma helt själv hur jag vill ha det. Sedan är det klart att jag kanske inte får igenom allt men man kan ju hoppas. Det är både "träningsaktiviteter" och "barnaktiviteter" - två former som passar mig ypperligt!

Igår, när jag anlände till hotellet, packade jag upp och satte på mig träningskläder. Efter att ha suttit på en buss/tåg i nio timmar behövde min kropp allt annat är vilande. Jag körde på ett styrkepass, inte så värst seriöst och välplanerat men jag körde på stenhårt för att köra slut på musklerna. Så underbart skönt!



Men mest av allt får jag nog säga att jag längtar efter mitt lilla hjärta där hemma i Sverige.

27/6 2012 Bra och inte bra i världen av skönhetsprodukter!

Jag älskar att shoppa skönhetsprodukter och smink - både dyrt och billigt. Ibland blir man förvånad och ibland blir man väldigt besviken. Här kommer i alla fall några av mina lyckade och mindre lyckade köp när det kommer till skönhetsprodukter!
 
 
Ekologisk och organisk handkräm från Estelle & Thild. Den kostar ungefär 179kr och är värd varenda krona. Mina händer blir mjuka och håller sig mjuka. Den ger en svag efterdoft av citrus och skog. Beroendeframkallande trots priset!
 
 
Den här underbara krämen fann jag på Åhlens bland barnkläder. Den kostar ungefär 70kr och doftar lite av någon blomster. Den doftar ungefär som jag minns att mammas fotkräm luktade när jag var liten. Saken är den att den är ingen fotkräm. Jag köpte den för att använda på kroppen men så en kväll provade jag att smörja in fötterna med den och dagen efter var mina fötter väldigt mjuka. Jag fortsatte smörja var kväll och nu har jag inte en endaste spricka i mina hälar längre. Vilken dröm nu inför sommarens sandalbärande.
 
 
Kropps-smör (Brazil Nut) från the Body Shop. Den kostar egentligen ca: 180kr men jag köpte den på rea på centralen i Gbg, halva priset. Doften den efterlämnar är magisk och min hud blir mjuk utan att klia som vissa andra kropps-smör kan göra. Love it!
 
 
Brun utan sol från Åhlens. Priset låg nog precis vid hundralappen, kanske högre. Den är inte värd sitt pris. Visst blir man brun men tyvärr lägger sig den bruna färgen väldigt ojämnt. Jag upplever ränder på alla ställen utom i ansiktet och det är förmodligen för att jag har massa fräknar i ansiktet. Jag har gett den tre chanser, skrubbat innan, smörjt innan, smörjt med mindre mängd, mer mängd osv. Ingenting fungerar för att få den jämn. Men som sagt, i ansiktet går den att använda.
 
 
Foundation och Rouge från Maybelline, priset låg på runt hundralappen vardera. Jag borde ha anat ugglor i mossen när jag kände doften av parfym - produkterna är extremt doftrika. Jag fick utslag efter några dagar över hela kinderna och upp under ögat samt ner på halsen. Nej, de båda hamnar i Bad Products kategorin.
 
 
Lotion från Estelle & Thild med ett pris på ungefär 180kr. Är den värd priset? Inte direkt. Den är en vardagslotion men jag tycker faktiskt inte att den är något speciellt. Jag köper gärna ekologiska produkter men de måste ju också vara bra när de kostar mer än vanliga produkter. Jag har en rätt torr och känslig hy så kanske passar den bättre för dig med normal hy.
 
 
Här kommer en av de sämsta produkter jag någonsin provat när det kommer till Shampo. Oj vad mycket man måste ta för att håret ens skall bli rent. Jag använder inga produkter alls i mitt hår, jag tvättar mitt hår relativt ofta eftersom jag tränar en hel del. Men det här Shampot är inget jag kan rekommendera för huvudtaget. Håret blir inte rent av en tvätt utan jag måste tvätta håret ett par gånger och dela in håret i sektioner för att komma åt med schampot som inte vill fördela sig något vidare. Priset ligger på ungefär 120kr.
 
Så, dyrt är inte alltid bäst och ekologiskt är inte heller det alltid bäst. Jag kommer dock fortsätta söka efter det perfekta ekologiska schampot - vill ju ha bra och miljövänliga produkter!

26/6 2012 Notoriskt beroende av godis!

Är det bara jag som äter godis i princip var dag eller finns det fler som jag? Jag måste verkligen sakna självdisciplin helt och hållet. Det regnar ute och det gjorde det även igår. Igår gick jag 1,1 mil i ösregn och frös som dränkt råtta när jag kom hem - det lockar inte idag. Vad gör jag istället? Jag äter godis! Vad är det som får en att äta massa godis egentligen. Man känner ju att det inte är bra för kroppen - men så är man där ändå och sluskar i sig.

På något vänster anser jag det bättre att äta hembakta bakverk av olika slag då man vet vad man lägger i sina små (stora?) skapelser men när man äter godis har man inte den blekaste aning om vad som egentligen finns i. Dessutom är det sämst för mina tänder. Det kanske märks att jag har den här diskussionen inombords väldigt ofta och jag kan inte annat än säga att jag är trött på den. I Norge vet jag om att jag inte kommer att äta godis, det är för dyrt där. Men här i Sverige är det bara att plocka ner i påsen utan större hål i plånboken.

Nä, blä på godis alltså....å ändå äter man det!

26/6 2012 Snart är det dags!

Om bara några få dagar åker jag till Norge igen. Idag har jag gjort klart schemat för nästa veckas aktiviteter, det tar sin lilla tid att sätta ihop men är ändå rätt skoj att göra. Det skall bli kul att jobba i sommar - eller jag hoppas det i alla fall. Hur som helst blir det kul att få vara i närheten av min lillasyster och träffa henne lite mer. Jag önskar att alla syskon och föräldrar bodde på samma ort så att det inte alltid var så långt när det är dags för besök.

Jag har även lagt tid på Zumba idag - det gäller att träna in så att man minns alla steg och kombinationer. De skall sitta i muskelminnet så att det skriker om det!

Sedan måste jag ta ut låtar till stretchen och vattengympan. Det blir minsann fullt upp både idag och i morgon. Just nu bara drömmer jag om vår resa i NY, få springa i Central Park och sitta ute och äta en god frukost efteråt. Mys deluxe. Lite shopping lär väl inte heller skada!

Ja nej, här har jag minsann inte tid och sitta. Jag måste verkligen sätta fart om jag skall hinna allt. I helgen skall jag träna in allt i den lokal jag skall befinna mig i - skoj skoj!




25/6 2012 Mitt mål jag vill nå!

Alla har vi nog ett kroppsideal oavsett vi vill erkänna det eller ej. Jag anser att det bara är en själv som kan sätta upp mål för hur man vill se ut och ingen annan har egentligen med det att göra. Dock kan man givetvis ha åsikter om vad man själv anser är för smalt eller för tjockt - för min del utgår jag till största del utifrån vad som är hälsosamt och inte.
 
Jag har mål som jag vill uppnå med min träning men det är inte bara mål som pekar mot utseendet utan mål som leder till att vissa saker inom träningen blir lättare att utföra. Igår sprang jag 1,1 mil för första gången det här året. Målet är att klara av att springa  2,1 mil. För att jag skall klara av att göra detta måste jag bli lättare, jag måste bränna bort en del fett och öka muskelmassan. I det stora hela spelar vikten ingen roll utan huvudsaken är att det blir lättare att löpa och inte lika tungt - därav mer muskler som orkar istället för fett som i princip inte gör någonting. Dock skall fett inte blandas ihop med underhudsfett som skyddar alla organ i kroppen. Det jag menar är fett som inte, för min del, behöver vara där och som är i vägen när jag tränar, böjer, tänjer etc.
 
Jag har inte heller orimliga kroppsideal. Jag har under morgonen suttit och kikat igenom gamla bilder på mig själv och har funnit två bilder där jag ser sund ut (dock vet jag om att jag hade sämre kondis när bilderna togs).
 
Den ena bilden är 5 år gammal ganska exakt och den andra bilden är säkert 8 år gammal.
 
Jag har svårt för att sätta upp mål utifrån någon annans kropp, alltså att jag vill ha en kropp som någon annan har. Jag har ju min uppsättning av gener som gör att jag ser ut som jag gör. Mitt skelett ser ut som det gör vilket gör att jag har en viss kroppsform och kan helt enkelt inte se ut som alla supermodeller. Ibland kan jag dock finna en bild på en tjej vars armar är lika mina eller så och då kan jag givetvis sätta upp ett mål att nå muskelmassa utifrån bilden. Do I make sense?
 
Ja, för att inte babbla så sabla mycket kommer mina två bilder här:
 
 
Jag gillar mina ben och hur kroppen ser ut rent allmänt. Får man säga så utan att vara för egotrippad?
 
 
Det här är verkligen mina armar, de otränade armar som jag har nu är inte mina. Jag känner inte igen dem och de känns obekväma, Jag älskar mina armar på den här bilden, de är långa och tränade utan att vara extremt smala. Jupps, där har jag mina mål ben och armar!

24/6 2012 Juni lider mot sitt slut!

Då var midsommar över och även midsommardagen. Det är söndag och söndagsångest står på schemat. Eller nja, det är väl en överdrift. Jag kommer istället ha onsdagsångest eftersom jag åker till Norge på torsdag morgon någon gång. Jag blir borta i sex och en halv vecka den här gången och det kan ta lång tid innan jag får träffa min älskling och min familj igen. Saknad till tusen! Men men, I have to keep busy so to speak.

Just nu sitter jag i sängen och funderar på en löprunda. Igår sprang jag bästa (inte tidsmässigt) löprundan på stranden utanför Halmstad. Det började ösregna efter bara några minuter och det finns inget bättre än att springa i ösregn. Jag var bokstavligt talat dyngsur från topp till tå.

Jaha, sex veckor alltså. Jag har sex veckor i träningskläder framför mig och det lär ju inte precis bli några sådana här vackra kilklackar men det överlever man väl? Eller?

21/6 2012 Jag är med och tävlar!

Lyckades klura mig in på en ny blogg idag tack vare fina Anna. Det är jisses vad duktiga Anna Grundberg som har en tävling just nu. Utan tvekan vill jag vara med och tävla med det vackra linnet nedan.
 
 
Bilden är lånad från Anna Grundbergs sida och hon har i sin tur lånat bilden av Regina.
Inte nog med att jag är med och tävlar, jag har funnit två nya bloggar att läsa. 
 
Linnet skulle iaf vara perfekt att ha på mig under mina morgonstretchpass i Norge när jag är aktivitetsledare på ett hotell. Vilket underbart budskap jag skulle få sprida bara genom att vara! Det är ju det som är tanken med morgonstretchen, att få förbereda kroppen för vad dagen har att erbjuda men också få igång hjärnan genom alla endorfiner som sprids runt när man strecthar kroppen. Håller tummarna deluxe.
 
By the way, om ni inte har varit inne och sett Anna Grundbergs verk så tycker jag verkligen att det är dags att göra det nu. Hon är lärare, precis som jag, men också egen företagare (precis som jag drömmer om att vara)... Hennes företag heter bAGus  och där säljer hon den fina bAGus-mössan.
 
Hur som helst, jag är med och tävlar!!!!

21/6 2012 I värmen önskar jag detta!

Det är så otroligt varmt idag. I morse var jag ute och sprang, eller rättare sagt, jag försökte springa. Det gick sådär som man kanske kan förstå av mina ord. Det började helt okej, men jag kände av att kondisen inte var på topp. Efter två kilometer fick jag gå och så höll jag på resten av min 5,5 kilometersrunda. Så uselt så det är inte klokt. Men ännu värre ändå, vet ni vad som hände efter ungefär 3 kilometer? En överkörd huggormbebis ligger på marken där jag skall springa, då började jag springa. Finns det en så finns det flera och dessutom såg den härligt (läs extremt äckligt) nykläckt ut. Buäääääää!!!
 
Hur som helst, jag sprang väl ungefär 500meter i något snabb takt men sedan gick det tillbaka till det där gå-springa-gå som jag avskyr. Jag skyller på värmen men innerst inne vet jag att jag måste skärpa mig om jag skall klara av att springa de där 2,1 milen i augusti. Jag skall ju dessutom springa i Central Park i augusti, jag menar, inte sjutton tänker jag gå-springa-gå i självaste New York - aldrig i hela livet. Nä, skärpning Linnéa. Skärpning deluxe dessutom!!
 
Resten av dagen har också varit varm, låg väl sisådär 45 minuter av och an i en solstol på trädäcket out back men jag har ju inte precis tålamodet för att ligga stilla. Samtidigt har jag tvättat, hängt tvätt, ätit och till slut beslutade jag mig för att kratta ihop gammalt gräs som älsklingen har klippt. Sedan fick jag för mig att klippa gräset......och kratta upp det som lade sig på gräsmattan efteråt. Sist men inte minst lyckades jag även påbörja en rensning av rabatten. Men jag kom nog bara en tiondel innan jag gav upp. Fick ont i ryggen.
 
Men vet ni vad? Helst av allt, när det är så här varmt, hade jag velat strutta omkring i någon park med mina kära systrar (vart är ni när man behöööööver er??!!) i den här underbara klänningen:
 
 
Den i grönt föredrar jag....undrar vad de kostar?
 
Till klänningen vill jag ha de här underbart vackra skorna:
 
Eller så kanske man skulle ha den här klänningen och massa härliga lätta sjalar i håret (stavas sjal så? God morgon svenskläraren, jag är på semester):
 
 
Eller vad sägs om de här underbara skorna:
 
 
Candy colours deluxe:
 
 
Å så en liten fräsch (gillar inte ordet fräsch, måste komma på ett bättre) make-up på det:
 
 
Å så skulle vi avsluta dagen med att hänga i repstegar över havet - dingla i vinden - how about that?
 
 
Men riktigt så drömskt blev det inte - varför blir det inte det egentligen? Är det så långt ifrån verkligheten att leva så?

20/6 2012 Sååååå varmt!

Idag är det då verkligen varmt. I morse satt jag och solade ute på vårt nybyggda trädäck. En rätt härlig känsla faktiskt. Satt och kikade igenom gamla bilder och hittade en vinterbild. Trots att jag ju nu såklart vill att det skall vara sommar är det en härlig känsla att se det på bild....vintern alltså!


20/6 En helt ny blogg!

Jaha, då har jag skapat en helt ny blogg. En blogg som jag helst av allt vill uppdatera så ofta som jag bara kan. Nu när blogg.se har utvecklat sina bloggverktyg kände jag att det var dags, det är nu eller aldrig.
 
I den här bloggen kommer jag skriva om träning, foto, konst, mode, mat - ja, allt som hör vardagen till. Förmodligen kommer den nu till en början mest handla om träning eftersom det är det jag passionerat utför väldigt mycket just nu. Idag har jag varit på ett Zumba-lunchpass med Anja som instruktör på bästa Moves & Motivation här i Växjö. Där blir man motiverad till att träna utan dess like och det är därför som jag håller fast vid just Moves. Alla tränare är hur glada och trevliga som helst och man blir verkligen motiverad och inspirerad till att fortsätta träna.
 
Nä nu är det dags för mig att göra middag. Det blir viltfärsbiffar med zuccini- & morotspasta samt kokta rödbetor med ugnsbakade parmabitar och en släng av chevré ovanpå. Det skall bli hur gott som helst!
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0