25/10 2012 Löprunda - premiär!

Igår bestämde jag mig för att leta rätt på mina vinterlöparbyxor och bege mig ut på den första riktiga löprundan sedan Prinsens minne i augusti. Det blev 5,5 km och tiden blev 37 min. Det var hur underbart som helst att få röra på sig igen trots att lungorna snörptes ihop och det var svårt att andas. Det är så värt det att kunna röra på sig ordentligt utan att ha lunginflammation eller en stukad fot. Ja det är helt enkelt bara att fortsätta kämpa nu för att förbereda sig inför nästa års lopp - det skall bli fler halvmaror!!


18/10 2012 Ett långt uppehåll

Efter ett långt uppehåll från bloggen är jag kanske tillbaka. Jag har varit sjuk och äter fortfarande medicin mot lunginflammation, hosta och astmamedicin för att vidga luftrören. Det har varit en jobbig period då jag inte är vad vid att vara sjuk. En av mina kära systrar frågade mig vart jag hade gjort av immunförsvaret. Det var en klockren fråga - jag vet faktiskt inte. Från att ha varit en överfrisk person i nästan hela mitt liv har jag nu gått igenom en jobbig period av massa sjuk sjuk sjuk. Jag får väl nästan säga att jag inte varit helt frisk sedan jag stukade foten i slutet på augusti - så under snart två månader har jag varit borta från det liv som jag normalt sett lever.
 
Jag saknar träningen mest av allt, att ha energi över till att göra onödiga saker som att rensa bland kläder eller se på TV. Jag har dock jobbat, 50%. Sedan har jag ju även pluggat - kolhydrater, fibrer och fetter. Nu är det proteinernas tur men jag har tappat all energi - har ingen koncentration och inte heller någon motivation. Det enda som jag egentligen orkar göra är att läsa - jag har läst två av Johan Theorins böcker under min sjukdomsperiod. Den första heter "Skumtimmen" och den andra heter "Nattfåk". De utspelar sig på Öland och är otroligt spännande och det är som Theorin själv säger - Öland får en egen karaktär i böckerna. Så fort jag orkar skall jag läsa "Blodspår" som är den tredje boken, den fjärde har ännu inte kommit ut. Jag kan i alla fall varmt rekommendera böckerna till dig som gillar spänning och även inslag av det övernaturliga. Jag är ju uppvuxen med berättelser om det övernaturliga så det var ett oväntat positivt inslag, speciellt i "Nattfåk". Jag tycker det är mysigt att Theorin berättar om han har skapat en karaktär "Gerlof" som på något sätt är hans egen morfar. Han säger att det är hans sätt att få träffa honom eller hålla honom kvar fastän han varit död under många herrans år. Det säger en del om vem Theorin är.
 
Ja, kanske är det dags för mig att fortsätta skriva på min egen bok. Den är tekniskt sett färdigskriven men jag måste redigera för att skapa liv. Kanske är det den perfekta tidpunkten för att göra det nu!
 
 
Likt en Dahlia vill jag blomma men ibland behöver jag hjälp på traven!
 
 

6/10 2012 Minikladdkakemuffins med vit choklad!

Igår fick jag för mig att jag skulle baka små minimuffins av kladdkakesmet med en vit chokladbit nedstoppat i mitten. De blev verkligen supergoda och jag tänkte dela med mig här av ingredienserna samt innehållets energimängd! Smeten räckte till 10 st minimuffins.
 
 
Ingredienser: 50g smör, 63g rörsocker, 3g vaniljsocker, 16g kakao, 55g ägg, 58g mjöl och 47g vit choklad.
 
Kalorimängd för hela smeten: 1236kcal/5169kJ
 
Kalorier per minimuffins: 123,6kcal/516,9kJ
 
Energi-innehåll per minimuffins: 0,28g protein, 1,85g fett, 2,46g kolhydrater
 
Energi-innehåll procentmässigt: 50% fett, 6% protein och 44% kolhydrater
 
 

5/10 2012 Skumtimmen!

Jag brukar inte läsa deckare vanligtvis men den här författaren Johan Theorin skriver på ett sådant vis att det inte går att sluta läsa. Jag har även läst Sankta Psycho av samma författare och den var minst lika spännande!


4/10 2012 En måltid!

Jag pluggar just nu "Kost för träning" och här är en måltidsberäkning som jag har gjort. På bilden syns också ungefär hur mycket mat det är det handlar om. Väldigt intressant!
 
 
Innehåll: Köttbullar 156g, pasta 103g , ketchup 9g, bröd 13g, morot 105g, bregott 7g och havredryck 200g!
 
Energi i måltiden: 613kcal/2560kJ
 
Energiprocent i måltiden: 28E% protein, 22E% fett och 50E% kolhydrater
 
 

4/10 2012 Paus från träningen!

Det har varit några hårda veckor, jag stukade ju foten 1,5 vecka innan resan till NY och i NY åkte jag på världens förkylning. Väl hemma började jag träna lite smått och fick då världens influensa med en hosta som inte velat ge med sig. Ja det har varit mindre kul. Nu har jag inte tränat på 2,5 vecka ungefär. Det känns sådär. Jag hostar fortfarande slem, dricker hostmedicin, och min stukade fot är inte riktigt läkt än. Men det är bara att bita ihop. Läkaren sa att jag behövde vila, men det har varit svårt må jag säga. Men igår tog jag mig en stund då jag faktiskt försökte koppla av och samma sak gör jag idag. Är ledig från jobbet på torsdagar och är då hemma och pluggar. Men kosten funkar rätt bra och på tal om det så är det dags för mellis!


RSS 2.0