28/12 2013 Smashbox lash primer...

Jag har förmodligen världens kortaste ögonfransar och alla dessa mascaror som jag har provat har inte kunnat rå bot på detta. Men så var jag i NY 2012 och var såklart inne på Sephora som så många andra sminkälskare. Därinne inhandlades det smink för en halv förmögenhet (mitt samvete var nere i botten just då men idag intalar jag mig att jag faktiskt använt allt).

En av produkterna som jag inhandlade var: Smashbox Layer Lash Primer och jag bara älskar den så himla mycket. En person med långa fransar skulle nog aldrig förstå kampen att få långa fransar men finns det något jag skulle ändra på i mitt utseende så är det dessa pyttiga små strån. Anyway, jag har typ snålat med denna produkt och varit för snål för att köpa den i sverige men i torsdags slog jag till. Den är perfekt att ha under min favoritmascara från Estée Lauder, också den en förbaskat dyr historia. Med dessa två kan även jag få mina pyttefransar att bli aningen längre och fylligare! I-landsproblem, I am well aware of that! 






27/12 2013 Fashion oldies refound....

Sedan unga tonåren har jag samlat på mig massor av modetidningar och dessa har även fått följa med mig i alla flyttar som jag har gjort...men nu vid den senaste flytten insåg jag att det var dags att skilja sig från en del äldre nummer. Jag klippte ut massor med artiklar och bilder som jag ville behålla och satte in dessa i plastfickor. Tänka sig vad svårt det var att skilja sig från några tidningar?! 

Hursomhelst behöll jag några nummer och nu när jag är hos mamma över julen har jag hittat ytterligare några nummer samt en gammal trendbibel från ELLE år 2005. Det är så underbart att bläddra igenom detta åttaåriga gamla mode och vad som har skett på åtta år. 

Här kommer några av mina favoriter: 














26/12 2013 when everything falls apart and you learn...

Oj vilket lärorikt år det har varit i år. Jag har lärt mig enormt mycket om mig själv och tänkte lista upp lite inför nästa år så att jag inte glömmer. 

1. Jag har en tendens att sätta upp dröm-mål när det gäller det mesta i livet och sedan blir allt oåtkomligt och jag känner mig misslyckad. Jag är även enormt duktig på att sätta långsiktiga mål när jag egentligen är en person som helst lever för dagen men maximalt kan leva för en vecka. 

Lärdom: Jag tänker fortsätta att drömma men även fokusera på möjligheterna att få drömmarna att bli verklighet. Jag måste lyssna på mitt inre och följa min egen väg. Jag tänker lyssna mer på min egen kropp och fokusera på mina förutsättningar. Jag tänker inte sätta upp fler långsiktiga mål - inte ens tvåveckorsmål - utan maximalt ett mål i taget, alltså en löprunda. Känns kroppen bra efter den löprundan, oavsett längd, så tänker jag köra på. Men får jag träningsvärk som liksom gör så pass ont att musklerna känns slitna så tänker jag vänta ut musklernas återhämtning utifrån MINA förutsättningar. Man är bara så bra som man är! 

2. Jag har under slutet av året försökt att bli bättre på att stretcha och det har givetvis gett resultat. Men eftersom jag märker av resultat blir jag återigen slarvig och tänker att jag inte är i behov av stretch längre. Jag är också enormt slarvig när det kommer till uppvärming och tänker att jag springer i så lungt tempo att jag ej behöver det vilket är helt koko. 

Lärdom: Jag är alltid i behov av stretch och jag mår bra av stretch såväl innan som efter ett träningspass. Jag är även i behov av uppvärmning för att förbereda musklerna på vad som komma skall. Slarva aldrig med stretch och uppvärmning är min note to self! 

3. Styrketräning är en av mina svaga sidor då jag är en periodare när drt kommer till just styrka. Ibland kör jag på flera veckor med regelbunden hemmaträning och så tappar jag fullständigt - både muskelmassa och rutin! 

Lärdom: Jag måste få mer rutin i min styrketräning och fokusera på både mina svaga muskler (hur tråkigt det än är) och underhålla de muskler som redan är starka. 

4. Något jag också funderat på under året är min förmåga att bygga muskler. Jag har lätt för att bygga muskler i rumpan, armarna, ryggen och axlarna men har enormt svårt för att bygga muskler i benen så att jag blir stark på så sätt att musklerna orkar mer. 

Lärdom: Fokusera på att underhålla muskler som är starka och lägg mer tyngd på att stärka svaga muskler så att kroppen hamnar i fas. Sinne och kropp måste samarbeta för att orka och för att jag skall känna mig hel! 

Ja, det var lite av dagens tankar nu när året lider mot sitt slut. Löpningen denna vecka har verkligen inte gått som planerat. Men nu har jag lärt mig att ta en vecka i taget. Förra veckan löptränade jag 28km - om jag därefter är helt slut i musklerna (det är skillnad när man är slut mentalt, då finns det kraft att hämta inifrån med hjälp av fokus) är det resonligt att springa över 50km efterföljande vecka? Svaret är ett stort NEJ för mig. Mina lårmuskler fixar det inte. Här måste jag vara kvick och tänka ut hur jag skall göra för att använda den tiden för bästa återhämtning. Är jag trött i underkroppen eller snarare framsidan av låren är det väl ett ypperligt tillfälle att träna baksidan av låren eller överkroppen. One must stay focused! 

Är jag besviken på att min kropp inte klara det jag vill att den skall klara? Absolut. Men då måste jag ju hjälpa den att få förutsättningar som gör att jag kan klara det - planering är A och O och ingen plats finns över för dumhet! This is me - this is me right now!!! Stay focused! 


Lite yogaövningar från senaste numret av RW - ypperliga övningar att utföra som uppvärmning eller på en vilodag! 

24/12 2013 Love is all around me...

Jag har haft en lugn julafton i år med min kära mamma. Vi har ätit jullunch, ris a la malta samt ost och kex och jag känner mig väldigt nöjd nu när jag kryper ner i sängen för att sova. 

Det är oerhört betydelsefullt för mig att få fira julen i lugn och ro då jag ser julen som en högtid då jag tänker på många som inte har det så bra som man själv har det. Det är viktigt för mig att få se program eller nyheter från platser eller ställen som anordnar en jul för de som inte har någonstans att fira jul. Nästa år blir verkligen ett år då jag måste figurera ut vad jag skall göra med mitt liv ur ett jobbperspektiv så att jag får möjlighet att hjälpa så många människor som möjligt. Jag är en sådan person och även fast det ibland tär på en psykiskt att ha ett öppet hjärta så är det något som jag måste och vill göra. Jag känner mig passiv och vilsen om jag inte gör det. Så det krävs ena rejäla tankeställare inför nästa år arbetssituation. 

Nu är det verkligen dags att krypa ner i sängen och vila såväl kropp som huvud...God natt! 




24/12 No time for rest...

Oh dear sweet somebody - mina lårmuskler är slutkörda...fullständigt. Det gick inte att springa 7,5km som planerat idag, bara 4km. Det kändes som att vänster bens lårmuskeln var fullständigt slutkörd. Å är det en sak jag har lärt mig så är det att oavsett vilka mål jag har bestämt mig för att nå så gäller det så länge som kroppen orkar och orkar inte kroppen så får jag sänka kraven. Det känns oerhört bra i kroppen för övrigt men musklerna i benen har inte tillräckligt med styrka för att klara av den ökning jag gjort den senaste veckan. Men jag är nöjd med förra veckans 28 kilometer och har nu bestämt mig för att alla kilometer jag inte kan springa - de ska gås. Motioneras ska dem. Punkt slut! 

Nu blir det mys och läsning!! 





20/12 2013 A New Year is coming...

 
Löpning, löpning och löpning. Det är mycket löpning i mitt huvud just nu kan jag säga. För ungefär 10 veckor sedan satte jag upp en löparmål och det gick helt okej till en början men så efter runt 8 veckor så märkte jag av den minskade energin. Så jag la ner under ungefär 1,5 vecka. Men så i måndags bestämde jag mig för att köra det som jag hade kvar att springa under resterande 2 veckor som det är av det här året. Den här veckan har sett ut såhär än så länge:
 
Måndag: 6km
Tisdag: 5km
Onsdag: vila
Torsdag: 7,5km
Fredag: vila
 
Detta innebär att jag i nuläget har 58,5km kvar att springa och om jag inte räknar idag så måste jag ta mig i mål på 11 dagar. Planen ser ut såhär:
 
Lördag: 8,5km
Söndag: vila
Måndag: 7,5km
Tisdag: Vila
Onsdag: 7,5km
Torsdag: 5km
Fredag: 8km
Lördag: vila
Söndag: 10km
Måndag: vila
Tisdag: 12km ---> MÅL!!
 
Ja, vi får se hur det går. Jag har sagt att minsta lilla skadekänning jag får och jag lägger ner men än så länge har jag bara fått träningsvärk (bara liksom haha - det gör grymt ont). Jag försöker att springa på mjukt underlag så mycket som det bara går. I vanliga fall springer jag nästan enbart på asfalt and guess what - that aint good?! DEt tar hårt på såväl knän som höfter och fötter så jag försöker förändra den dumma vanan. Dessutom är stranden (där jag springer en del) rätt packad nu....sanden då alltså, vilket gör att det inte är lika jobbigt som att springa i eller på lös sand. Men lite asfaltslöpning är det svårt att undvika - men som sagt, till största del mjukt underlag om det går. Jag har ju fortfarande några dumma och envisa kilon som måste väck eller ja, lite fett måste bort och lite muskler måste byggas. Det är bara så det är och det finns inga genvägar - ingen svält och ingen överätning!! Bara sunt förnuft och till största del nyttig mat. Jag kommer aldrig bli överstrikt med kosten - jag har provat på det några gånger och det handlar inte om att vara disciplinerad utan snarare fixerad....vissa klarar det, men jag är inte en av dem. Blir ovanorna just det dem är "ovanor" och inte "vanor" så är det inga problem. Framförallt är det viktigt att man gör en sådan här sak för sig själv och inte för någon annan. 
 
Well, nu skall den här sletna "donnan" slänga sig i en varm dusch och prova lite nya produkter som kom i brevlådan igår. Jag har ju klippt page och måste verkligen se till att ta hand om mitt hår och det skall kunna växa sig friskt och långt. Nu tror jag iaf att allt det blekta-färgade-blekta-färgade osv. är borta och det hår som jag nu har på huvudet är rätt friskt. Men det krävdes flertalet centimeter och jag var helt säker på en grym ågren efteråt - men den har inte kommit än iaf. Så thumbs up!
 
 

17/12 2013 Året är snart slut...

Hur passande är det inte att tömma sin Iphone på bilder lagom till året är på väg att ta slut. När jag hade lagt över runt 500 bilder från telefonen insåg jag att jag hade tre mappar till med lika många bilder och filmer....det var lite suck på det men här kommer några bilder som överförts såhär långt...
 
 

RSS 2.0