24/4 2014 Full fart framåt...

Jaha då var det bara två veckors träning kvar till Göteborgsvarvet. Panik? Jamenvisst. Vad skall man ens ha på sig? Vilka skor skall jag springa i? Kommer det vara kallt eller varmt? Om det är varmt - kommer jag klara värmen? Hua vad många oklarheter...nerverna börjar krypa fram...det är ju trots allt bara andra gången jag springer en halvmara. Men det måste ju gå, det bara måste gå....ju?
 
Igår kom iaf ett paket lastat med löparbrallor från UnderArmour och ett par (hör och häpna) löparsolglasögon som är så osmickrande så man kan dö lite grann. Men jag ser hellre än ser snygg ut. Do I ever look good when I run liksom? haha!!
 
Men brallorna är iaf toppen, tror jag. Det är warmgear vilket innebär att man inte blir så varm - brallorna håller dig sval helt enkelt. Jag har ett par Coldgear som har motsatt funktion och de funkar superbra när det är lite svalare ute. Men nu när värmen är här bör man också ha ett par svalare brallor. UnderArmour har de allra bästa löparbrallorna enligt mig. De sitter bra och glider ingenstans. Det är även kompression som skall förhindra eventuella små bristningar i blodkärl samt hålla allt på plats eller förhindra för mycket vibration (förstås det vad jag menar?)
 
Jag har även köpt nya löparskor från Saucony, får visa dem i ett annat inlägg. De har mindre drop än vad jag är van vid men de funkade att springa i igår. Idag har jag vilodag (vilket innebär promenader med pluppen men ingen löpning).
 
Här är iaf byxorna:
 
De är ganska höga i midjan vilket jag gillar...
 
 
Märket ser ut såhär:
 
 

Ja, bilderna är urusla men det blir så när man inte har sin riktiga spegel...
 
Nu blir det pluggande för mig resten av dagen, wish me luck!
 

22/4 2014 Tänka sig att odla ECO...

För lite mindre än en vecka sedan satte jag fröer till gurkor, rädisor, tomater, chili och annat gott. Jag hade som alltid, inga högre förhoppningar om vad som upp skulle komma. Men igår när vi kom "hem" så hade gurkor och rädisor grott och vuxit som bara den i den lilla pytteodlingslådan. Omplantering krävdes så det blev Plantagen efter en radhusvisning (som var en besvikelse)! Nu hoppas vi att det inte bara blir blad utan även härliga gurkor och rädisor! 




Rädisorna swr lite ledsna ut men de tar nog sig. Givetvis är allt odlat i krav/ecojord och inga extra medel är tillsatta. Drömmen är ju att kunna ha större odlingar i framtiden! 

16/4 2014 Lite panik över skrivandet...

Jag läser en kurs i kreativt skrivande, inte för att jag inte har saker att skriva om utan snarare för att få lite tips och råd och ahaupplevelser. Nu har mer än halva kursen gått förbi och jag har lämnat in allt man ska. Men nu är jag bara helt tom. Jag har ingen koncentration och än mindre inspiration att skriva. Det är såklart vårt förbannade husletande så spökar rakt igenom. Det har liksom gjort mig uppgiven, orkeslös och tom. Jag kan sitta vid datorn i två dagar och titta på en tom sida och kommer ingenstans med mina uppgifter och jag börjar få lite panik över det. Jag har ett stort behov av att slutföra saker och vill verkligen göra det med den här kursen. Men man kan väl nästan säga att kursen kom in i mitt liv, eller jag kom in på den här kursen, vid helt fel tillfälle i mitt liv och det upprör mitt inre till kokande ilska. Ont gör det. Jag älskar ju att skriva och nu har livet berövat mig på det jag älskar att göra. Tom, tom, tom är jag!
 
Nu vet jag inte hur jag skall ta mig vidare. Vill bara ut i skogen och skrika eller nåt. Å kanske är det idiotiskt av mig som vuxen och lärare att sitta och skriva såhär på en blogg men det är väl bra att ungdomarna (om de nu skulle trilla över min blogg) får veta att ingens liv är perfekt. Än mindre deras neurotiska lärare som i klassrummet kan verka oerhört perfekt. Å ja, jag har höga krav på mina elever (är ej arbetande just nu) men jag har också förståelse då jag vet vad människor, unga som gamla, går igenom eller kan gå igenom. Så även om jag har höga krav och vill utmana dem (givetvis för att de skall göra sitt allra bästa) så har jag förståelse för att saker och ting kan hända i livet som gör att man inte kan prestera som man brukar. Men man får se till förmågan.
 
Ja nu kom jag helt ifrån ämnet. Men det fick bli så. Ingen matlust har jag heller efter maginfluensan. Försöker bre på jordnötsmör på knäckebröd för att öka kalorimängden men det går väl sådär. Man blir ju såklart orkeslös när man inte får i sig mat. Jag försöker komma på mat som jag inte kan motstå men det finns ingenting just nu. Å det bådar inte gott i min värld eftersom jag är väldigt matglad. Förhoppningsvis är det övergående.
 
Jag var till och med ute och sprang i lördags morse innan frukost och klådde min stående rekordtid på 5km - helt sjukt. Snart borde jag kunna ta mig ner under 30min. Men som jag har nämnt innan, jag är ingen tidlöpare. Jag bara springer så mkt jag orkar. Men det var ett rätt intressant fenomen att slå rekord utan mat i magen. Jag väger mig inte heller sedan jag förklarade krig mot vågen så jag har ingen aning om jag har tappat vikt. Men mina favoritlöparbrallor glider numera ner och får fungera som promenadtights. Kanske börjar de bli dåliga i tyget efter flera års användande. What to I know...
 
Nä, det är väl dags för mig att bestämma mig för hur jag skall gå vidare med min kurs. Skall jag trampa på och hålla mig ovanför ytan och prestera mitt sämsta eller skall jag hoppa av och hoppas på att kunna läsa kursen en annan gång eller klara mig själv. Stor fråga!
 
Ny design iaf - yej....typ.
 
 

16/4 2014 Energi i geleform - förvånandsvärt god!

Nu har jag provat fler smaker i de energi-gels som jag har köpt här. Senast provade jag den med banansmak och jag hade då verkligen inga förväntningar eftersom de flesta inte är någon direkt smaksensation. Men banan - hello vart har du varit hela mitt liv? Den smakar som banana-skids - yum yum. Just den smaken kan jag varmt rekommendera. De andra glider ner och ger såklart energi men den här var ju nästan lite mummig om man nu kan säga det om något så skumt som en energi-gel.
 
 
Är du sugen på att testa energi-gels är alltså denna den jag kan rekommendera. Dock vet jag ej om det går att köpa en å samma smak. Jag köpte ju ett blandat paket. Men som sagt, de andra glider också ner.

RSS 2.0