29/10 2014 När träningen lockar...

Jag har sovit så otroligt dåligt de senaste nätterna. Vet inte om det beror på tidsomställningen, oro eller bara överskottsenergi. Jag somnar vid 22 och vaknar vid 01 var natt. Sen kan jag inte somna om. Blir knäpp på det! 

Men oavsett om jag är kalastrött idag så måste jag iväg till gymmet: bygga muskler, bränna fett och förbättra midjemåttet! Kanske blir jag av med lite energi samtidigt. Heja mig! 





27/10 2014 Träna för livet...

Igår var jag och min sambo på gymmet och gjorde en mätning över vår kroppssammansättning, väldigt spännande och något jag velat göra ett bra tag. Jag är lite väl runt om magen och går ofta och oroar mig över fettet som sitter runt organen. Vågen ger mig bara en siffra och måttbandet, som jag tidigare förespråkat, berättar inte något för mig om vad som finns innanför. Men igår fick jag reda på det och jag kan väl säga att jag fick bekräftat mina misstankar samt även positivt överraskad.
 
Man får iaf ställa sig på en maskin som har åtta punkter som går igenom kroppen och mäter: muskler, proteiner, mineraler, fett och vatten. Det tar två minuter att stå på maskinen och ja, jag kan väl säga som så att jag fokuserade på fettstapeln. Hemskt men sant. Efter två minuter var det min sambos tur och därefter fick vi en grundlig genomgång över resultaten med en välutbildad PT. Hon var helt underbar!
 
Men vad fick jag reda på då? Ja, nedan staplar jag det negativa och det positiva samt vad jag behöver jobba på!
 
Negativt:
 
1. Jag har för mycket viceralt fett, alltså det fettet som sitter runt organen. Jag ligger visserligen under gränsen för vad som är farligt men ändå, jag ligger för högt. Mitt fett är i det stora hela fokuserat på magen och det var väl egentligen ingen överraskning men otroligt bra att jag fick det bekräftat så att jag på allvar kan förändra det.
 
2. Jag väger lite för mycket. Fick ett mål av maskinen att tappa fem kilo kroppsvikt och fem kilo fett. Eftersom man inte kan kontrollera det man blir av med viktmässigt på kroppen så kan man väl säga att jag skall göra mig av med fem kilo fett och kommer förmodligen gå ner några kilo till. När man går ner i vikt är det svårt att bibehålla alla sina muskler och det blir naturligt att även tappa muskelmassa.
 
3. Jag har, procentuellt, lite för hög andel fett i kroppen som ju som sagt beror på ovanstående.
 
Positivt:
 
1. Jag har hög andel proteiner och mineraler som cirkulerar i kroppen vilket är jättebra när man skall bygga muskler och gå ner i vikt. Jag ligger en bit över vad som räknas som normalt. Jättepositiv överraskning.
 
2. Jag har hög andel skelettmuskelmassa, högre än normalt vilket också är jättepositivt.
 
3. Jag ligger en bit över normalt för antalet kilo muskler jag har i båda armarna samt bålen och har tydligen både en genetisk fallenhet för muskulär utveckling i armar och bål samt har byggt en god grundmuskulatur när jag har tränat som jag har gjort under hela mitt liv. Jag har alltid sagt att jag har lätt för att bygga muskler i överkroppen, haft en känsla för att det nog är så men nu fick jag det bekräftat.
 
4. Jag har mer kilo muskler i vänster arm än höger. Ingen megaskillnad men ändå en märkbar skillnad.
 
5. Jag ligger även en bit över normalt för antalet kilo muskler jag har i båda benen och detta blev jag verkligen jätteglad över. Som jag har kämpat för mina benmuskler med styrka, uthållighetsträning samt löpning. Jag är så glad över det.
 
6. Jag har mer kilo muskler i vänster ben än höger vilket jag också är glad över då jag ju har gått hos sjukgymnast tidigare och fått påpekat att jag är svag i vänster ben. Så mitt kämpande för att bli starkare har även visat resultat och det glädjer mig enormt.
 
Jag är enormt nöjd över mina muskulära resultat och har nu verkligen fått en morot för att jag med lite hårt kämpande och jävlaranamma faktiskt kan få och bibehålla en muskulös kropp. Jag måste bara kämpa för att bli av med fettet och det är enbart kosten som ligger till grund här och det är jag medveten om.
 
Jag skall återkomma och göra en ny mätning i december. Snacka om att man är peppad för att förändra det som förändras måste. Heja mig!
 
 
 

13/10 2014 Dryck efter löpning...

Eftersom jag har svårt för att äta direkt efter ett träningspass så har jag en speciell dryck som jag blandar ihop. Den består av:
 
-Citrondricka
-Pressade apelsiner
-Spirulina
 

Den ser inte mycket för värden ut men den är väldigt god och innehåller snabba kolhydrater samt protein från Spirulinan!
 
 
 

13/10 2014 När man gör skit till något bra för en själv...

Idag har varit en riktig skitdag så därför belönade jag mig själv med en löptur för att rensa huvudet och få frisk luft i lungorna. Eftersom jag har gått omkring och frusit i princip heeeeela dagen idag så valde jag lite varmare löparkläder. Det kändes bra att springa 5km, därefter fick jag kramp i ena axeln som vanligt. Men det beror förmodligen på vätskebrist. Så jag gick lite och så sprang jag lite upp till 6km, kramp igen. Promenera och springa till 7km. Där stannade jag. Inte på grund av kramp utan för att jag vet att jag måste ta det lite lugnt nu när jag dels varit sjuk men också för att slippa dra på mig nya dumma skador. Well, oavsett krampen så var det asgött och springa!
 
Här är mina kläder och skor:
 
Mössa från Under Armour med fleece på insidan och nå mer bomullsaktigt på insidan

 
Tjockare löpartights från Under Armour som jag älskar över alla mina tights...
 
 
Nya löparskor från Nike...
 
 
 
 
 
Tjockare löpartröja från ASICS samt de kläder som jag beskrivit ovan...
 
 
 
 
 
Bästa kläderna hade jag idag! Inget åkte ner eller gled åt sidan. Jag hade även ett träningslinne från Zumba samt en gammal favorittopp från Casall.
 
Nu blir det dusch, eftersvettandet är klart!
 

11/10 2014 I am just going to be a little more comfy....

Största misstaget igår....för plånboken. Jag skall givetvis undersöka alla nya affärer. Big mistake. Jag kom hem betydligt fattigare. Men ärligt talat lite lyckligare. Så underbara kläder  de har inne på Rituals!! Så mjuka och lena. Min kliande axel är som bortblåst. Kärlek vid första ögonkastet. Å ärligt talat så är det inte så dyrt därinne men det är ju svårt att bara köpa ett plagg.
 
Min tanke när vi flyttade var att köpa lite billigare kläder a la HM för att använda....skänka....använda....skänka....men jag har insett att det inte går. Jag kan inte shoppa på HM. T-shirts blir fula efter en tvätt med sneda sömmar och koftorna blir noppriga efter tre användningar. Nej, har man råd med att handla kläder med högre kvalité så är det något jag gör. Jag blir mest nöjd då och ekonomiskt är det i längden bättre för mig. Så tråkig är jag.
 
Så nu skall det rensas i garderoben för att göra plats för nytt....det jag rensar ur skall till Erikshjälpen i Lund. Jag har hellre få plagg som håller än massor med plagg and nothing to wear som det brukar bli för min del!
 
 
Jag fick underbara doftstickor på köpet!
 
 
Så sköna byxor. Mjuka och helt underbara!
 
 
Inte nog med att jag blev fattigare på Rituals.....jag var inne på STADIUM också....

RSS 2.0