29/11 2013 Djurplågeri och återupptagandet av löpningen...

Jag har precis varit inne på en blogg och läst och hur människor mass-slaktar delfiner i det vilda, i sökandet efter den perfekta delfinen till delfin-shower. Hur kan människor vara så onda och utföra sådana hemska dåd? Har du någonsin varit på en delfin-show? Jag kan inte ens besöka djurparker längre då man inte har en aning om hur djuren har det och hur de har hamnat där. Vi skall inte inbilla oss att djuren som anländer till svenska djurparker har haft ett perfekt liv, vi har ingen aning om hur de har blivit behandlade innan de hamnat i våra djurparker. Jag blir så arg så jag kokar inombords, min mage blir i uppror och jag känner mig så otroligt maktlös. Jag drömmer mardrömmar om att människor stjäl vår lilla valp ifrån oss och vaknar alldeles kallsvettig då drömmen ofta handlar om att han blir utsatt för massa hemska saker. Jag skulle dö om det skulle hända. Kommer aldrig lämna honom i bilen eller utanför en affär. Han är alldeles för värdefull för oss och jag vet inte hur jag skulle kunna överleva om något hände honom - vår fina kille. Men alla dessa andra djur, som inte har ett lika bra liv som Lloyd, varför står ingen på deras sida. Hur kan allt plågeri bara fortsätta? Jag får panik!!! Jag vill dessutom inte bara betala in pengar till en organisation och inte ha en aning om vart pengarna hamnar. Jag vill göra något - men hur??? Gaaaaah, panikmorgon idag verkligen. Det går inte att stå ut med tanken att oskyldiga varelser blir behandlade på detta vis!!!
 
Usch ja, för att gå till något helt annat (har väldigt svårt för att släppa det här med djurplågerierna) så skall jag försöka återuppta löpningen idag. Jag har träningsvärk från gårdagen men det kommer gå finfint. Det måste det göra. Jag måste få ut all denna ilska på något vis. Mina nya skor kom igår och dem är perfekta och extremt lätta. Byxorna satt även dem perfekt så det är bara att köra på....
 
 
Min lilla söta plupp....<3
 

27/11 2013 En ljusrosa fluffig dröm...

I förmiddags blev jag sugen på något krämigt och bärigt så jag gjorde en smoothie. I den hade jag: 

Vatten
Citronfil
Vispgrädde (laktosfri)
Lättmjölk (laktosfri)
Kvarg (laktosfri)
Kanel
Jordgubbar 
Proteinpulver - fransk vanilj

Den blev helt underbart god - inte för söt och inte heller sådär krämig så att man blir illamående. Mumma deluxe! 





26/11 2013 Ett litet uppehåll...

För några veckor sedan satte jag upp en löparmål som jag skulle klara av innan året är slut. Jag har alltså ett visst antal kilometer som skall vara sprungna innan nyårsafton. Just nu känner jag mig i extremt oform. Jag vet inte riktigt vad det är. Förra veckan sprang jag inte mer än 9km sammanlagt vilket är katastrofalt lite. Jag blir så besviken på mig själv när det blir så. Jag hade tänkt att köra ett långpass i lördags vilket inte alls gick för sig. Luften var kallare och torrare och jag kunde helt ärligt knappt andas efter mindre än 1km?! Det var katastrof. Nog försökte jag hålla i under 6km men det var extremt tungt och exttremt jobbigt. Så nu har jag tagit paus den här veckan. Jag går promenader som vanligt med lilla Pluppen men efter morgonpromenaden går jag en egen promenad precis därefter, innan jag äter frukost. Vi får se om jag känner mig piggare i helgen. Jag känner mig allmänt tung i kroppen och svag - trots att jag äter bra. Nog får jag i mig lite för mycket sötsaker men jag håller ändå en god kosthållning därtill - bra frukost, lunch och middags samt mellisar. Vi får helt enkelt se hur det går. En del av mig har lite panik över det faktum att jag tar en paus från löpningen under en vecka - jag har ju ändå en distans som skall uppnås, men en del av mig tänker att jag kanske orkar mer om jag tar en paus nu. Kanske kan jag öka då. Inget är omöjligt.
 
Idag fick jag en rabattkod från Sportamore och därför bestämde jag mig för att äntligen beställa ett par nya skor från ASICS. Hoppas att dem nu är bra. Jag beställde även ett par kompressionstights till mig och ett par till sambon - båda från Under Armour. Jag har blivit lite smått kär i det märket måste jag säga - snygga, bra passform och sköna. Love is all around för dem.
 
Ja, nej nu måste jag ta ett litet lekpass med Pluppen och sedan en tur till affären.
 
Hej och hopp!!
 
 
My new shoe...
 

21/11 2013 När livet står på paus...

Just nu står livet lite på paus. Vi letar ju fortfarande hus och det går väl egentligen inget vidare bra måste jag erkänna. Antingen är vi för kräsna eller så går huspriset över en miljon över utgångspriset och det får jag seriöst panik över. Husen är ju dyra redan som det är...
 
Well well. När livet står på PAUS såhär så tappar jag orken till det mesta. Ibland tänker jag "åååå, det där skall jag köra igång med" och så har jag sakerna nedpackade God knows where. Eller så hittar jag ett jobb någonstans i trakterna av den förbannade stora staden men jag kan inte söka det eftersom jag inte vet vart vi skall bosätta oss. Jag vill ju helst inte ha flera timmars resväg till jobbet, eller rättare sagt, jag KAN inte ha flera timmars resväg eftersom vi har vår lilla Plupp som vi måste ta hand om. Han betyder verkligen allt för mig det lilla grynet. Så vill jag starta igång projekt som jag har igång men det går inte heller för jag har ingen bas och kan inte ha något lager, vet inte vilka återförsäljare eller andra företag jag skall ha som bas för att kunna starta mitt eget företag. Jag blir galen av detta pausande.
 
Så läser jag ju en kurs som jag i vanliga fall hade älskat men just nu finner jag ingen energi till att göra uppgifterna och jag har ingen skrivare och det finns inget bibliotek här i närheten som jag kan gå och skriva ut på....jag blir seriöst galen av detta paus paus pausande!!
 
Det jag lägger all min energi på är Pluppen och träningen´- sedan är energin slut tyvärr. Jag promenerar med Pluppen tre ggr om dagen (igår hittade vi dessutom en ny runda, en upplyst runda, då jag hade glömt pannlampan hemma) och sedan får han såklart små kissrundor också. På en eller två av promenaderna så utför vi aktivt tränande såsom inkallning och struttning (det senare för utställningr). Vi tränar också gå fint, sitt, ligg och möte med andra hundar och människor. Vissa dagar märker man att han inte är särskilt intresserad eller orkar och då går vi till dynorna där han kan gräva och greja i sanden. Det är verkligen det bästa han vet. Nu har vi dessutom inhandlat ett bälte till mig samt expanderkoppel till honom så att jag får händerna fria. Allt är köpt hos Baggen. Där kommer jag definitivt handla igen. Jag beställde vid lunch i måndags och hade grejorna i handen efter lunch på tisdagen. Nu slipper jag alla eventuella ryck i armen när Pluppen känner att han ser något spännande (när han får gå fritt i kopplet) det är min mage/rygg samt resten av kroppen som tar emot kraften i rycket vilket i princip inte blir något ryck eftersom man är så stark i hela kroppen. Svårt att förklara, men en otroligt bra grej.
 
Ja nä, nu får jag väl försöka ta tag i det där förbaskade uppsatsskrivandet...känner mig som en trotsig skolelev....
 
Tänk så liten han var här och så stor han har blivit nu =)
 
 
Vilken fjompig liten svans han hade haha =) NU är den alldeles vågig =)
 
 
Vårt lilla monster haha...
 

19/11 2013 I morgon ger jag mig på det igen...

Två vilodagar känns som en halv evighet. Jag körde 5km i lördags och likadant i söndags. Det kändes bra och veckan slutade på 17km vilket är helt okej för min, än så länge, rätt otränad kropp. Även om jag håller på att bli galen de dagar som jag har vilodagar, vet jag om att dem är viktiga för min återhämtning för att slippa skador. Jag vägrar nämligen fler skador och måste därför vara försiktig hur mycket jag än inte vill vara det. Egentligen vill jag ju bara köra på var dag men det får bli senare, då jag har tränat upp min kropp ordentligt till en form som klarar det. 

Men i morgon är det dags igen, åter en obestämd distans. Nog har jag en tanke om distansen men den behåller jag för mig själv. Nu är det dags för sömn, massor med sömn hoppas jag! 


Jag, efter söndagens löptur med en shake i under armen... 

18/11 2013 Lunch...

Mumsig lunch: lax, matvete och haricot verts! 


Innan dess ett litet mellis bestående av en proteindrink: 


På eftermiddagen har jag ätit 13g riskakor (mini) samt ca 200g citronfil...mums!! 

18/11 2013 Frukost...

Jag älskar måndagar, ny vecka och nya mål. Jag har ju ett löparmål för var vecka, alltså ett snitt jag måste klara av så att jag inte står den 12:e veckan och har megamånga mil kvar att springa haha - mission impossible liksom! Så var vecka känns som en nystart. 

Idag har jag vilodag och började min morgon med frukost bestående av gröt med loppfrön, bär och mjölk. Därtill åt jag ett ägg med kaviar samt en kopp te. Sammanlagt innehöll måltiden: 

357kcal
21g protein
43g kolhydrater
12g fett

Idag har jag börjat med att äta 6ggr per dag för att få blodsockret på plats. Ny dag, ny vecka och ja nästan nytt liv. Nystart på allt! 







17/11 2013 Frukost, shopping och löpning...

Då var det söndag igen. Jag har sovit sådär inatt. Sover väl egentligen som en stock ca: 2 dar per vecka och inte alls resterande dagar men det är bara att överleva. 

I morse gick vi upp och medan älskling gick ut med Pluppen bakade jag bröd och styrde upp en brunch till oss alla. För min del blev det Proviva, gröt med hallon och banan, smörgås med leverpastej och gurka samt chaite såklart. 



Nu blir det snart att åka iväg och handla mat, hundmat och sedan hem och ut på löptur. Det känns som att jag behöver det idag! 

16/11 2013 Lycka att finna råsaftscentrifugen...

Idag var vi tvungna att leta reda på min mormors gamla bakmaskin som var nedpackad i någon flyttlåda någonstans....som tur var hade jag märkt kartongen väl, inte som en annan där jag skrivit "galjar, sportsaker och skit" haha, gissa om jag tröttnat på att packa då. Men inte bara hittade jag bakmaskinen, jag hittade råsaftscentrifugen och höll på att trilla av pinnen av lycka - så grymt lycklig!! Hur man nu kan bli så lycklig av att hitta en sådan, well - jag har saknat den. Planen när vi flyttade in här var att bo här över sommaren och lyckas hitta ett hus under tiden men det gick ju sådär och därför hade jag packat ner den eftersom jag inte ville uppta hela köket här ner fler personer än vi bodde här då. Men nu är det bara vi och jag skall råsaftscentrifuga tills jag blir orange, grön och röd haha. Är så otroligt lycklig. Kanske blir jag lite pigg på köpet för just NU känner jag mig sjukt håglös och som att energin inte tar sig in i mina celler...som att det finns massor med energi men det är fel på omsättningen...skitsvårt att förklara. Dessutom måste jag ha ut energin för att nå min optimala fysik!
 
 

16/11 2013 Längtar efter ett Zumbapass...

Jag har helt och hållet tappat intresset eller skall jag kanske säga suget....efter att gå till ett gym. Jag upplever att det går att få samma resultat med hemmaträning och jag slipper ångesten över vägen dit. Men gud vad jag saknar att cykla iväg på ett göttigt, supersvettigt och helt galet roligt Zumbapass. Visst kan jag köra ett pass här hemma för mig själv men det är inte riktigt samma sak...så fort vi har flyttat skall jag minsann och dar gå på ett Zumbapass...som jag ser fram emot det. Well well hittahusnupunktnujatack!
 
 

16/11 2013 Frukost och varma fötter...

Rocktapen var helt fantastisk. Jag har inte en enda känning i benhinnan idag. Givetvis betyder vilan mycket också men Rocktapen gör verkligen resten av jobbet. Love it!! 


Vidare tänkte jag vara smart idag och lära av mina misstag så jag la till två pastejmackor till gröten i morse för extra energi och mättnadskänsla. Mycket smart av mig. 



Lika smart var det dock inte att tycka att man skall pröva och springa i Gortexskor när det är 10 grader varmt. Jag höll bokstavligt talat på att svettas ihjäl om fötterna och ville typ bara gråta eftersom jag var så pigg för övrigt. Buuhuuuu!! 

Men men, det fick bli 5km och så får jag ta en till runda i morgon. Det är bara att lära av sina misstag, gör om gör rätt!! 


Nu ska jag ta det lugnt ett tag och sen beställa lite saker på nätet... 

15/11 2013 Världens godaste mellanmål...

Jag kan ibland tycka att det är svårt att hitta på olika mellanmål. Oftast glömmer jag att ta ut ur frysen eller så är jag bara allmänt slö och orkar inte engagera mig. Hemska jag. Jag lovar att bli bättre på det!!
 
Men igår åt jag världens godaste mellanmål - enkelt och nyttigt: upptinade hallon och en kiwi. Bara färgerna får mig att gå bananas haha. Lloyd älskar också hallon....och björnbär. I somras åt han björnbär direkt från busken. Det var så dödssött!
 
 
Middagen igår bestod av pasta med kycklinggryta gjord på: kycklingfilé, zucchini, paprika, svamp och havregrädde (I-mat)!
 
 
BY the way så har jag bytt design. Det är så mörkt och dystert nu på vintern så jag behövde något galet. Jag vet inte riktigt om allt är som det ska med den än men det är sådant jag får fixa efterhand helt enkelt!
 
 

15/11 2013 En dags vila och halvvägs i mål...

Idag tar jag ytterligare en vilodag eftersom jag har ont i benhinnan på insidan av vänster smalben. Det är jättetrist men är det något jag har lärt mig det senaste året så är det att lyssna på kroppen. Träningsvärk är en smärta men skadesmärta är en annan. Jag har tejpat benet i all hast med Rocktape och hoppas att det skall göra susen....tills i morgon!! 




Idag är det den 15: e november vilket innebär att jag har exakt 1,5 månad på mig att nå mitt mål. Är fortfarande lika peppad och jag skall klara det....så är det bara. 

Eftersom det blev ytterligare en vilodag plockade jag fram lite nytt smink plus kameran i morse. Smink på och en serie med bilder togs. De första typ 30 blev så dåliga att jag var på väg att ge upp meeeen så fick jag tänka om och lyckades faktiskt få till det. Sedan tog jag såklart massa tramsbilder också haha!! 




14/11 2013 Ett inlägg utan namngiven rubrik...

För någon månad sedan bestämde jag mig för att sluta äta godis, kakor, desserter - ja allt i sockerväg egentligen. Jag höll upp i tre eller fyra veckor och åt sedan prinsesstårta. Sedan skulle jag sluta igen och jag höll mig i fem dagar men nu har något hänt och jag är trött på att förbjuda mig att äta rätter eller produkter i ätväg så nu struntar jag blanka f......n i att sluta äta socker.
 
Den största och första anledningen till varför jag slutade är mina stackars tänder, den andra anledningen är eftersom jag inte helt sällan struntar i att laga mat och äter godis istället för att det är lättillgängligt. Den tredje anledningen är eftersom jag tycker att det är dyrt med godis. Men nu ger jag upp.
 
Det är inte det att jag inte kan sluta, det är det att jag kan lägga massor med tid att tänka på att jag inte får äta....jag blir som ett litet barn som inte får någonting haha. OMG jag dör lite åt mig själv och mitt beteende. Jag förespråkar ALLTID mat före godis, sedan om jag är så duktig på att följa mina egna tankar och råd verkar ju vara en annan femma....men nu har jag gett upp och guess WHAT? Nu vill jag inte ha godis längre. Men gud vad trött jag blir på mig själv. Whatever...
 
Igår bestämde jag mig iaf för att baka muffins, hallonmuffins för att vara exakt. Muffins måste vara det godaste som finns och det enklaste att baka....och ha den godaste smeten....lätt. Barndomsminnen haha.
 
Dem blev riktigt smarriga. Jag bytte ut det "Livsfarliga" (ironi) vetemjölet mot rågsikt....inte för att vetemjöl är livsfarligt utan för att vi inte hade något vetemjöl hemma. Så är det ju. Nästa gång skall jag prega ner fler hallon, så att det blir hallon med muffins...gott?! Jäääättegott.
 
 
Haha, snyggaste glasyren. Det blir så dumt när man inte har spritsen uppackad. Men smaken var det viktigaste för mina onsdagsmuffins.
 
För att återgå till min knäppa "får inte hjärna" så tror jag att en stor anledning till mitt sockersug är att jag inte riktigt har hittat det rätta energiintaget till min ökade träning. Det kan vara det som är boven i dramat. Oftast känner jag noll hunger de dagar jag löptränar milen eller längre. Då får jag inte ner knappt någon mat alls men jag vet ju att jag måste då kroppen annars hamnar i katabolt läge och det vill jag då verkligen inte. Så därför äter jag sådant med högt energivärde så att jag skall slippa äta så otroligt stor mängd...well well....lite sötsugstankar!
 

14/11 2013 Gårdagens middag



Ungstekt lax med ugnstekt sötpotatis och morötter. Därtill har jag finhackat paprika och zucchini och stekt i lite olja i pannan. Så himla gott! 

14/11 2013 Att springa energilöst....kissnödig...i motvind...

Jaha, igår var det dags igen. En löptur för att stärka musklerna och förbereda kroppen inför nästa års lopp som skall springas. Jag började morgonen med havregrynsgröt med hallon och så grönt chaite till. Riktigt mumsigt.
 
 
Sedan var det dags. På med kläder och förbereda mentalt. Stretcha vader, lår, rygg, rumpa och värma upp. På med Spibelt och i med I-phone. Jag använder mig utav RunKeeper och så har jag spellista på Spotify. Jag skulle inte klara mig utan dessa två appar. Jag förstår inte heller hur jag har klarat mig utan mitt Spibelt. Jag fullkompligt älskar det. Jag köpte den enkla modellen eftersom jag ville se "What the fuss was all about" men jag förstår nu och skall definitivt beställa ytterligare ett som är i kombination med ett vätskebälte och kanske till och med reflex....om det finns. Jag får titta nogrannare på det...

 
 
Färgmässigt är nog den undre bilden mest lik verkligheten...tror jag...
 
Well anyway, löpturen gick inte alls som planerat. Det kändes som att jag hade noll energi i kroppen och ju längre jag sprang desto mindre energi kände jag att jag hade. Pigg som en lärka i huvudet men totalt energilös i kroppen...dessutom var det motvind och när man springer vid åkrarna som inte ligger så långt ovanför havet, blåser det hemskt. Jag tappade modet totalt. Så det blev bara 7km även om jag hade planerat att springa 10km. Det fanns inte energi....dessutom blev jag kissnödig och har ni provat på att springa i motvid, utan energi och kissnödig? Hemskt! Jag har iaf lärt mig min läxa och skall för det första äta mer frukost när jag skall träna då det är menlöst att träna energilöst. Så nästa gång lägger jag till en smörgås med något nyttigt pålägg och grönsak. Dessutom tänker jag vänta lite längre tid efter frukost så slipper man bli kissnödig på riktigt...inte bara inbillningskissnödig som i vanliga fall...
 
När jag kom hem så insåg jag dessutom att mina älskar Asics Gel Foundation börjar spela på sista versen, det är minsann en olyckans dag när man inser det. Jag älskar verkligen skon. Den som gjord för min fot...men ibland får man bara inse fakta och inhandla nya. Som tur är har jag ju mina Asics med Gortex, men jag har aldrig sprungit i dem....sedan har jag ett par likadana fast utan Gortex men de är mina inneskor och för en gångs skull vill jag behålla ett par skor som inneskor....inneskor har en tendens att bli uteskor. What's up with that?
 
 
Skor....värda att springa i....
 
Nu måste jag äta klart min frukost!
 
 

13/11 2013 Jag klippte av det...

Jag vet inte hur många gånger jag har färgat och blekt mitt hår och totalförstört spänsten i det. För några veckor sedan klippte jag lite på längden. Inte nöjd. Fortfarande slitet. Igår klippte jag lite till och klippte upp det. Fortfarande inte nöjd. Så idag efter löpturen tog jag tag i håret på allvar, 3-5cm fick falla och även om jag egentligen vill ha långt hår såkänns det bra. Jag vill ju ha ett långt friskt hår, inte ett långt slitet hår. Nästa gång ska jag gå till en frisör, drt har jag lovat mig själv...typ! 

Här är resultatet...har ju alltid uppsatt hår ändå haha!! 







12/11 2013 Planering inför morgondagen...

Eftersom jag inte är något annat än en motionslöpare krävs det ofta för mig att jag verkligen ställer in mig mentalt om jag ska springa 10km eller längre. Det är många hjärnspöken som man ska handskas med. Men idag har jag ätit relativt bra, vilat och värmebehandlat stelheter. Det känns bra inför morgondagen. Jag berättar aldrig för någon, i förväg, hur långt jag ska springa eftersom löpturerna är mina och orkar jag inte eller får ont så bryter jag och det är bara något som rör mig. Det är ju för mig själv som jag tränar. Well, jag ser fram emot morgondagen i alla fall - det ska bli härligt! 




Lunch och middag! 

12/11 2013 En hallondröm med spenat i...

Vilket dystert väder det är ute. Det piggar jag upp med en somrig proteinsmoothie - hallon- och spenatsmak...som en ljus sommardag! 




12/11 2013 Förbränningspromenad och kost...

Igår började jag dagen som jag alltid börjar mina dagar, genom att gå ut med lilla pluppen. Men därefter valde jag att ta en ytterligare en promenad innan frukost - en så kallad förbränningspromenad. Snabbt insåg jag hur tråkigt det var att promenera och inte springa men jag vill verkligen återhämta mig ordentligt efter lördagens löptur och har planerat att INTE löpträna fören onsdag. 

När jag kom hem drack jag en proteindrink innan dusch och frukost. 




Sammanlagt fem km traskade jag runt i mina gortexskor från Asics...världens skönaste skor som står emot väta! 


Vid klockan tio igår fick jag sedan huvudvärk och den gav inte med sig oavsett mina metoder att mota bort den så efter maten igår gick jag och la mig tidigt... 

Middagen: pannkakor med rågsikt och spenat, hemkokt sylt, grädde och rivna morötter...supergod måndagsmat!! 





10/11 2013 Löpning och kost...

I fredags bestämde jag mig för att strunta i mina 3km och istället springa ett långpass under lördagen (igår). Det kändes som att det var något jag verkligen ville göra. Frågan var bara: hur långt? Vi åt pizza på fredagskvällen och jag blev bara mer och mer pepp. Hallon plockades fram ur frysen innan sängdags och jag lade fram "Uppladdningen" ett häfte om träning och kost för inspo om frukost. I-phonen sattes på laddning och kläder lades fram. Allmänt så himla förberedd. 

Igår gick vi upp strax innan sju och gav puppen mat. Jag fixade frukost och fortsatte förberedelser inför löpturen genom att skapa en ny spellista på Spotify. Bra mat, bra kläder, bra skor,  bra sömn och bra musik - det är allt som behövs. Jag letade till och med fram mitt vätskebälte och blandade i ordning en energidryck bestående av vatten, lite juicekoncentrat, en återhämtningsbrus (magnesium & elektrolyter) och dextropur - smakar inget vidare men är himla bra. 

När klockan var mellan 10 & 11 begav jag mig och planen var att springa 7,5km in mot Halmstad och tillbaka igen   - sammanlagt 15km. Jag har aldrig sprungit just den distansen förr men det kändes som en bra utmaning. 

Jag sprang i mitt eget tempo och det kändes himla bra, inga smärtor och inga kramper. Under de första 4km:a regnade det rätt rejält men jackan var vattentät och brallorna var struntsamma om de blev blöta. 5km kändes bra och även 6km men av någon anledning missade jag infon om den 7:e kilometern och sprang 8km vilket gjorde mig lite paff. Vänd vänd vänd - 8km tillbaka. 

När jag bestämde mig för att springa 15km var tanken att jag kunde ringa min älskling om jag inte pallade hela sträckan men jag visste själv att jag aldrig skulle ge mig och ringa honom. Det är bara sådan jag är. 

En mil kändes fint och även 11km men sedan började det bli tungt. Benen började domna eller vad man ska säga, dem känns stumma. Jag springer ju oftast på asfalt pga att det är jämnt underlag men det tar såklart hårt på knän och ligament. Men det var bara att köra på och det gjorde jag. När jag hade runt 100m kvar stannade jag och bara: Nej, jag vill inte vara med längre! Men seriöst, 100m är ju löjligt. Så jag började springa igen och sprang den sista sträckan och in i mitt fantasimål. 15km avklarade. En härlig känsla. 

Under hela rundan gick jag nog sammanlagt runt 30m för att dels för att fylla på med vätska men också efter att ha stannat några sekunder för att stretcha. Förebyggande av skador går före tid. Det tog aslång tid att springa: 1h & 50min. Men det bryr jag mig inte om - tiden är oviktig för mig. 

Idag känner jag mig helt okej. Jag är slutkörd i vänster knä och har lite svårt för att äta större mängder fortfarande men det går framåt bara jag får äta under lååååång tid samt vila benen. 

Jag är stolt - 15km är en bra distans. Denna veckan har jag nu klockat sammanlagt 21km. Det känns kanon och jag närmare mig mitt mål!! 


Skavsår efter pulsmätaren. Stumma men nöjda ben. Ett första försök att äta: yoghurt och müsli. Mina älskade Asics gel foundation med stöpta inlägg. En nöjd jag kommer innanför dörren. Pulsklockan visar på 1500 brända kalorier - den är inställd på min vikt & längd och går efter min puls. Pulsen var rätt jämn igår och låg till största del på 172-176. 



En halv burl kesella fick jag ner efter några timmar. 



En clementin tog runt 30 minuter att pula i sig. 



Frukosten idag tog ungefär en timme att äta. Det är inte det att jag inte är hungrig men det är bara svårt att få ner maten. Jag är väl fortfarande trött. 

8/11 2013 Regnlöpning och upprensning...

Då var det fredag igen och jag ser fram emot en underbar helg med massa....ledigt?! Lilla LLoyd måste "strutt-tränas" inför utställningen i slutet av november och så skall han såklart få spårträna rådjursklövar också. Lite kluven är man såklart över det faktum att man har rådjursklövar i frysen men vi äter nästan bara vilt såsom älg och rådjur och LLoyd älskar att gå drev i skogen och bara lukta upp massa spår så jag har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete för det. Jag äter hellre viltkött eftersom jag vet att de djuren har haft en lyckligt liv i skogen till skillnad från många andra djur på slakterier. Dessutom kastar vi ALDRIG något kött - vi äter upp allt och givetvis får LLoyd ta del av köttet också. Tänk så mycket kött som kastas i affärerna - så många djur som slaktas i onödan? En dröm är ju att ha en så pass stor trädgård att man kan odla sina egna grönsaker och till det äta viltkött - ekologiskt och sunt. 
 
Jag har börjat rensa lite i mitt liv. Jag satt och funderade på det häromdagen - ja, det faktum att jag följer hundratals fitness-sidor på instagram, bloggar jag läser som inte ger mig något, kurser som enbart får mig att vilja trycka huvudet genom en vägg (något överdrivet) och allt sådant som inte ger mig något. Nu har jag avföljt en himla massa fitness-sidor på Instagram - det låter kanske trivialt men finns det något mer irriterande än alla dessa små "textrutor" med något dåligt formulerat "tips" eller "statement" och alla sidor vidarebefodrar varandras eller har miljoner "shout-outs"! Oh dear, I do not need that in my life. Avfölj, avfölj, avfölj!! Nu tycker jag att jag följer vettiga instagrammare, som ger mig något. Jag vill ju se bilder, se verklighet, få inspiration och må bra när jag ser alla bilder - inte irritera mig. Å så trivialt egentligen. Men ja, nu är det så. Jag har rensat bland bokmärkena bland bloggar också - det är så många bloggar som skriver om samma sak och det är ju värdelöst att läsa. Jag vill läsa genuina bloggar som har något att säga - typ Annas blogg!! Hon är någon som man kan inspireras av då hon skriver om sitt företagande, tankar kring himmel och jord, fotograferande, inredning, konst - ja allt det där som jag vill läsa om. Finns det fler bloggar som hennes? Upplys mig då?
 
Sedan är det ju löpningen - jag vet inte vad jag skall säga om den just nu. Det har gått 28 dagar och jag har sammanlagt sprungit 5 mil - det känns faktiskt lite minimalt. Fem mil på en månad ungefär vilket innebär ungefär 1 mil i veckan - is that all I've got eller? Nä, det måste bli lite skärpning på den fronten om jag skall lyckas nå mitt mål - som enligt mig inte är så fantastiskt högt satt. Men ja, vi får se hur det går. Den här veckan är det ju 4x3km som gäller och jag har två pass kvar. (Gud vad störigt att jag blandar siffror och bokstäver när jag skriver siffror?!) Ett pass idag och ett pass på söndag. Igår hade jag ett pass och det regnade när jag sprang. Regnet får mig att vilja springa längre - det har väl att göra med syret i luften som får en att bli helt....euforisk eller nåt? Bästa musiken har jag just nu också (In-Grid med In-Tango) så göttiga ljud i låten så jag blir alldeles springig. Well, härlig känsla är det. Har även testat att springa till lugnare låtar för att tagga ner inombords (Down med Jason Walker & Cut med Plumb) mycket bra låtar. Sedan har jag hittat femhundrasjuttioelva (bokstäver) versioner av Sinéad med Within Temptation och massa härliga Dj's. Well, musiksnack var det här jag. Duktig på att hålla spåret? Nejvisst! Men sådan är Linnéan...
 
Jaha, nä jag får la ta och ta tag i min skrivuppgift nu....due next friday men det är skönt att vara i tid...me likey.
 
 
Älskar mina nya Casall-HIT-löparbrallor - sitter som en smäck och är grymt snygga. Köpta på Sportamore när de dessutom hade -20% rabatt!!
 

6/11 2013 Boken som...

Jag fick boken "Vårlik" förra julen (skäms på mig som inte läst ut den än - I know) och den verkar otroligt spännande men jag lyckas inte ta mig igenom den. Nu har jag läst lite över 100  sidor och den är ju hur spännande som helst men jag får inte till att läsa klart den. Å nej, jag har inte läst de tidigare böckerna. Jag visste inte ens att det fanns fler böcker. Men nu vet jag det. Lite roligt är det att den utspelar sig i Linköping. Jag har ju bott där och känner igen miljöerna - det gillar jag skarpt. Men jag måste ju säga att författaren Theorin som har skrivit deckarna som utspelar sig på Öland får mig att tro att jag varit på Öland - han är så otroligt bra på att beskriva miljöer utan att få det att bli jobbigt att läsa. Inget snack om saken - Theorin är favoriten. Men, jag får la försöka fortsätta läsa "Vårlik" nu och ge Kallentoft en chans! 

Älskar omslaget!  




6/11 2013 Året börjar ta slut...

Så fantastisk jag är på att skriva då? Nejvisst. Över en månad sedan jag bloggade, men det är så det är eller det är sådan jag är. 

Så vad händer. Well, still no house...men när det kommer till träningen känns det gött. Det är go i mig än. För någon vecka sedan sprang jag 11km, så jag har ökat från 5km till 11km på rätt kort tid - det är både lite fy mig och heja mig. Jag har ju lovat mig själv att ta det lite lugnare och inte öka för snabbt men det ösregnade under sådär 8km och det kändes helt underbart. Så jag körde helt enkelt på. Förra veckan körde jag en 8km:s tur och också den kändes bra. Men nu har jag fått sänka distansen till 3km pga min rygg - som vanligt är det min rygg som strular. Men det ska nog gå vägen - värme, stretch och styrka - tre ord som har blivit ett signum för min rygg! Den är veckan har jag planerat att utföra 4st 3km:s-rundor - jag vill inte tappa så jag måste liksom köra på. Huvudsaken är att jag kombinerar med styrka, värme och stretch så blir det nog bra! 

Jaha, nä men då var det väl dags för ett styrkepass - vila från löpningen idag! 

Bild från gårdagens pass - älskar mina nya kläder från Sportamore - passade på när jag fick skattepengar från Norge och när Sportamore hade -20%!! 




RSS 2.0