14/7 2013 Jag lyckades till slut...

Jag tror att många tänker "Om du nu är så pass skadebenägen att du drar på dig skador ofta, varför tränar du då?". Vad skall man svara på det? Jag älskar att träna och jag är övertygad om att träningen är inte det som gör att jag skadas - snarare andra saker såsom slappande i soffan eller släpande på kartonger eller pärmar eller dylikt. Ett snabbt skutt uppför trappan ouppvärmd påverkar säkerligen också. Men jag tror absolut inte att det är träningen i sig. Dock har jag på senare år försökt att förbygga mina skador genom att träna småmuskler som hjälper till att stötta de muskler som är större, jag har blivit noggrannare när det kommer till att stretcha och jag försöker att variera min träning - det är inte helt rätt när man inte har tillgång till ett gym men det är genomförbart bara man har lite disciplin. Såhär tränar jag just nu:
 
1. Jag löptränar ca 4 ggr i veckan. Helst vill jag att två av passen skall vara minst en mil men det är helt okej att köra ett milpass, två femkilometerspass och ett sju-åttakilometerspass.
 
2. Den här veckan skall jag även lägga på 2km barfotalöpning i havet. Jag kommer att ha vatten till knäna och skall alltså springa två kilometer. Anledningen till att jag väljer knähöjd på vattnet är för att det förmodligen inte riktigt går att springa med högre vattennivå än så - inte i havet iaf. Eller så kanske det gör det men jag väljer - knähöjd!
 
3. Jag kör klättrande plankan vilket innebär att jag börjar i plankan som utgångsläge och sedan klättrar jag upp på handflator och ner på armbågar - en hand i taget. Detta gör jag flera reps av och den är galet effektiv för hela överkroppen. Jag får dock alltid träningsvärk över revbenen.
 
4. Jag kör överkroppsträning med hantlar på 2kg - främst axlar för hållningens skull.
 
5. Jag kör squats och utfall samt grodhopp på stranden - oftast i samband med löpningen. Finns inget bättre ställe att göra det på om jag skall vara ärlig.
 
6. Magträning i form av olika situps och saxar.
 
Det är väl egentligen det jag kör just nu för att komma i min bästa form inför de två lopp som jag vill springa. Jag har ju haft en stukad fot tidigare och jag måste faktiskt säga att den är så bra som den kan bli. Höften är helt okej, jag får känningar ibland men det är inget jag lider jättemycket av. Vänster sida av ryggslutet gör ont, där gör det nästan alltid ont och det är tyvärr något jag har vant mig vid - men med mycket stretch och rätt träning så känns det i alla fall bättre.
 
Igår körde jag milpass - det tog ca 70min och jag hade bara två kilometer som tog längre än 7 min. Min snabbaste kilometer var den sista som låg på 6,30. Nu skall jag alltså träna ner tiden så att jag hamnar på 6 minuter. Igår var det värmen som påverkade och två vidriga huggormar som var påkörda (lika vidriga påkörda som levande) men jag fortsatte iaf att köra. Under den tredje kilometern korvade sig tejpen runt foten och jag fick stanna, knyta upp dubbelknuten på skon, korva av mig kompressionsstrumporna och dra loss tejpen. Det tog sin lilla tid. Som tur är finns det gott om papperskorgar på stranden där jag springer - det är underbart skönt eftersom jag INTE kastar något i naturen som inte kommer därifrån.
 
Jag hade även smörjt in mig med min basilikakräm och tro det eller ej - den fungerar. Jag smörjde in panna och öron och även om någon fluga kom i närheten så var det inte en enda som hängde sig kvar. Perfekt ju!
 
Jag gav mig även på att pressa mig själv lite extra även om det aldrig höll i hela kilometrar men jag fick upp pulsen till 190-192 vilket kändes asgött. Idag har jag faktiskt träningsvärk i låren och en liten känning i höger knäväck men jag skall massera ikväll så att jag är redo för morgondagens träning. Jag längtar faktiskt redan!
 
Nyinköpta shorts som jag kan ha under riktigt varma dagar samt under vattenlöpningen:
 
 
Båda är ifrån Nike Factory på FreePort och kostade 180kr respektive 220kr.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0