27/6 2013 Vemodigt men inte bara...

Det är flyttstädning som pågår här hemma och det är såklart lite vemodigt. Man vill ju aldrig lämna sitt hem. Staden är inga problem att lämna men huset, det är verkligen hemma från alla håll och kanter. Nu måste vi hitta ett nytt hem.

I morse städade jag bubbelkaret och medan desinfektionsmedlet bubblade runt och jag stod bredvid slog det mig att nästa gång någon badar här i så är det inte jag. Det är inte mitt badkar och inte heller mitt hem längre. Ångest deluxe. Jag hoppas verkligen att de nya ägarna kommer älska det här huset lika mycket som vi har gjort. Alla förändringar vi har gjort har vi jugjort med kärlek (låter fjöntigt men så är det)!

Well, undrar just när jag får ett hem igen - ett hem som känns som mitt/vårt?


26/6 2013 När det är över...

Jisses Amalia vad jag längtar tills den här flytten är över. Det är sådan himla tur att mamma är här och hjälper mig med att packa och städa - jag vet inte vad jag hade tagit mig till annars. Det känns som att man skall drunkna i tallrika, väskor, jackor, täcken, glas, smink, hushållsmaskiner (seriöst - kan man ha fler hushållsmaskiner eller?!) Dem tar aldrig slut. Men nu är i alla fall köksön tömd och nästan hela resterande köksskåp.
 
Lille Lloyden har varit så sömnig idag. Det måste ju vara vädret som gör att han blir så trött. Han vaknar, får mat, leker lite och så slocknar han igen. Han har till och med börjat krypa in i sin lilla koja - så otroligt mysigt. Sedan jag lade in hans bed där så tycker han att det är sååååå mysigt att gosa in sig där. Han gräver ner nosen och bara myser - mys mys!!
 
Just nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag skall ta mig för - det är så mycket som skall packas så jag vet knappt vart jag skall börja någonstans - suck på den. Jaja, det blir väl att gå igenom lite papper och sådär. Alltså jag kan inte säga hur mycket jag längtar efter vårt nya hem - som vi "by the way" inte ens hittat än. Det skall bli så skönt att förhoppningsvis slippa flytta igen - I do not orka något mer.
 

Nä, det är väl dags att ta tag i detta nu - jupps så är det!
 
 
Ett av de absolut snyggaste linnena jag har från Avanna. Det användes flitigt i NY och används fortfarande flitigt - helt fantastisk kvalité med tanke på alla tvättar det har varit med om! Älskart!
 

24/6 2013 Gårdagens träning i bilder...


På stranden i sanden i fullaste löparmundering - jag måste ha ett band runt öronen, annars trillar hörlurarna ur!
 
Dynen som jag löptränade i - upp å ner. Min runda på runkeepers kartbild måste ha sett intressant ut...
 
Det underbara havet som man bara vill plurra ner i - hur underbart!
 
 
 

24/6 2013 Midsommarfirandet...

Vi är mitt i en flytt just nu och midsommarfirandet fick liksom stå åt sidan. Jag började morgonen med en löptur - det var alldeles för hett ute egentligen men det var liksom det jag hade bestämt att jag skulle göra. Därefter följde frukost och därefter följde dusch av liten valp. Han var så himla duktig och jag tror minsann att han tyckte att det var riktigt skönt med det svala vattnet. Vi har köpt ett hundschampo med lavendelolja i som skall vara snäll mot hans känsliga hud. (Intressant att veta - jag vet!!)
 
Därefter sminkade jag mig lätt och vi begav oss iväg för att handla midsommarmat och jordgubbar - sent ute, jag vet - men så är det när man flyttar. Vi fick tag på det mesta såsom sill, gravad lax, jordgubbar, grädde och potatis. Hemma stekte jag köttbullar av älgfärs och såklart bakade jag mina midsommar/jul/påsktunnbröd som man steker i stekpannan. Dem blev oerhört lyckade. Ja, det var min midsommar det. Vi kikade på ett gammalt avsnitt av 90:s på svtPLAY samt någon film med Morgan Freeman och snyggingen Redford. Även om vi inte gjorde något speciellt så är det ändå en midsommar som vi kommer minnas - det lovar jag mig själv!
 
Efter löpturen - mycket attraktiv!
 
C-vitamindryck - mumma!
 
Banan - bästa kolhydratkällan!
 
En protein- och järnrik frukost!
 
Nyduschad valp!
 
En muchoattractive kvinna med tott på bollen och svett i nyllet!
 
Kontrasten i jämförelse med förra bilden - enkel makeup men ja menar, läppglans och eyeliner - det är inte illa det!
 
Resultatet av min försiktiga och extremt heta löptur - härligt. Jag känns lite lättare men jag springer inte snabbare. Tänkte att jag snart skulle prova min nynerladdade app RunZombie som jag fick rekommenderat av en gammal skolkamrat!
 

23/6 2013 En perfekt start på dagen!

I morse blev jag väckt av lilla grynet som ville upp och gå ut. Klockan var då 06.00 och vi gick en liten promenad. Han älskar att gå i högt gräs och bara plöja sig igenom, rulla runt och tugga på stråna. När vi kom hem gick vi och la oss igen. Han vaknade sedan vid 8-tiden och fick mat av M. Jag låg kvar i sängen tills klockan var 9.00.

Igår hade jag planerat att ta en löptur idag men jag kände inte för det utan körde istället en PW på stranden där jag även körde utfall och korta backlöpningsövningar i dynerna. Helt underbart och jag kände mig sådär lagom slut efteråt. Tanken är att jag skall springa halvmaran i Halmstad i Augusti men för att kunna göra det skall resterande 6,8kg väck väck väck. Har hittills tappat sammanlagt ca 4,5kg, har 2,8kg kvar till förra årets halvmaras vikt. Men detta året vill jag alltså tappa ytterligare 4 kilo - MINST! Givetvis går jag inte helt efter vikt. Jag känner också av hur formen är vilket är enormt viktigt för mig. Jag kan inte köra någon svältkur (vilket jag inte heller förespråkar) men jag är rätt strikt eftersom jag verkligen vill nå mitt mål för att kunna köra fullt ut.

Ja, jag kör då inte bara löpning eftersom jag varit skadad. Jag vågar inte riskera fler skador, inga fler stukade fötter och inga fler inflammerade slemsäcksr i höften. Den kortisonsprutan vill jag inte genomlida igen. Därför kör jag, förutom löpningen, PW:s, styrka för ben, bål, armar och axlar - plus att jag kör smidighet i form av utfall, hopp, sidolöpning etc. Jag måste vänja kroppen vid olika sorters påfrestningar för att formen skall bli den bästa.

Bilder får jag ladda upp senare...dålig täckning här vid havet!


20/6 2013 Regnig promenad efter en kopp te!

Då var det torsdag igen, känns hur underligt som helst att jag inte går och jobbar var morgon. Men jag antar att det är en vanesak. I morse var jag riktigt trött. Man sover ju inte precis som en stock när man har en liten valp som måste upp och kissa ett par gånger per natt. Jag vaknar hellre och tar ut honom så att han lär sig vart han skall kissa och jag måste säga att han är superduktig.
 
Vi gick upp ganska tidigt i morse, jag kokade en kopp te och hällde upp lite helt vanliga corn-flakes och satte mig på trallet ute på baksidan med valpen. Det regnade lite smått men var ändå varmt. Det är så himla mysigt att sitta under taket när det regnar ute. Valpen leker och busar medan jag försöker få i mig lite frukost. Jag är inte precis bäst på att laga mat nu när jag har honom. Man glömmer helt enkelt bort att äta. När han sover sover jag också (ibland) och ibland sitter jag vid datorn där jag försöker slutföra några projekt jag håller på med. Men igår slängde jag i lite grönsaker, buljong och vatten i en gryta och gjorde en rejäl laddning med soppa. Enkelt att värma och bra för min kropp. Har faktiskt tappat sötsuget under den senaste veckan som varit - var helt crazy veckan innan så det är stor skillnad. I alla fall, efter frukosten tog jag med lilla valpen ut på promenad - vi lekte sök i regnet och nu sover han som en stock!
 
Löpningen går det sådär med. Jag vet inte alls hur jag skall lyckas med halvmaran i Halmstad i sommar men det får lösa sig. Jag var ute och sprang i måndags kväll - det var tungt men kändes ändå helt okej efter att ha haft ett uppehåll på (?) okänd tid. Jag vet om att jag behöver ta tid till min egen träning och det kommer jag att göra - men jag får helt enkelt göra det när min sambo är hemma. Det gäller att planera.
 
Nä nu skall jag försöka få i mig några äppelklyftor innan valpen vaknar - dock hade jag hellre tryckt i mig den här haha!
 
 
Mumsig macka från en restaurant i NY - do not remember the name of it!
 
 

19/6 2013 En ny dag, en ny start!

Jaha, då var man här igen. Men det är annorlunda nu, jag är annorlunda. Det ligger en valp vid mina fötter och jag är inte längre den som är allra viktigast i mitt liv - det är min lilla valp. Han sover just nu och är det ljuvaste som finns på hela jorden. Jag blir glad bara av att titta på honom och han fyller min liv med så otroligt mycket mening. Han går före allt!
 
I måndags slutade jag mitt vikariat och det är dags för mig och min kära sambo och vår valp att bege oss till en ny stad - det är superspännande men också väldigt läskigt. Jag kommer att sakna människor som jag har lärt känna i staden jag bor i just nu, tro det eller ej men det är sant. Enslingen själv kommer sakna sina arbetskamrater. Ja, det är ju lite så jag är - en ensling som helst är för mig själv. Det är ingenting jag skäms över utan något som jag accepterat att jag är. Ja, nu sitter jag ju inte för mig själv och ugglar och jag jobbar ju med människor men det är i mitt eget sällskap som jag blir kreativ och får ihop mig själv. Kanske är det för att jag då enbart har mina egna tankar att ta hänsyn till - att jag får ro i hela mig själv. Kanske är det för att det är svårt att sålla bort allt som sker runtomkring en annars. Det spelar egentligen inte någon roll varför det är så - det bara är så.
 
Vad kommer hända nu då? Ja, den som ändå visste det. Jag skall först och främst vara hemma med min valp - det underbara lilla livet. Jag hoppas att jag skall få tid över till att skriva på ett nytt manus - jag bestämde mig för att lägga det andra på hyllan ett tag - jag fick ärliga kommentarer av en vän och tyckte plötsligt att det jag varit så inne i hade blivit banalt. 200 sidor av banaliteter är inget jag vill sända till en förläggare. Men som tur är har mitt huvud inte slut på berättelser och jag har en ny berättelse på gång. Jag skall bara få ro till att få ner det jag har i huvudet på papper - eller in i datorn rättare sagt. Men jag tror att jag har något bra på gång - jag byter helt genre och bara slänger mig handlöst ner i något som jag alltid har funderat. För vad var det egentligen som hände - ja det är det som manuset skall handla om. Låter jag kryptisk - ja men det måste man ju få lov att vara. Det är ju det som är hela grejen och det känns så jäkla gött. 
 
Nej, här sitter jag och svamlar som en annan.....apelsin....ja just apelsiner är faktiskt en ledtråd.
 
Men vad skall jag göra med det andra manuset då? Ja, jag borde nog egentligen omforma den lite utifrån några kommentarer jag har fått. Men det är något som jag verkligen måste träna på - att redigera. Det är inte så att det är svårt men jag får lite panik när jag inte kan ändra allt samtidigt - när jag inte får ner allt som jag har i hjärnan på en endaste gång. Då blir det tufft och jag lägger ner. Men jag skall göra det. Dessutom tror jag att karaktärerna och sätter jag har skrivit på måste ändras - banaliteterna måste helt enkelt tvättas bort! Men nu är manuset som ett halvfärdigt plagg som man sitter och syr på - dragkedjan skall sys fast, sömmar skall rättas till och längden kanske skall ändras lite. Ja det är ungefär så - alla dem där dryga sakerna som skulle göra att manuset blev så sabla mycket bättre.
 
Ja nej, kanske skulle man ta och få ihop en liten tankekarta över storyn nu - valpen min sover ju fortfarande och då får man passa på!
 
Bildbomb - eller vad man nu kallar det i bloggvärlden!
 
Valpen med sin älskade räv
Jag i ett omklädningsrum på Century21 i NY i september 2012 - provar en topp från DVF som fick följa med hem!

Otroligt trött på ett steakhouse i NY - obligatorisk toabild såklart!
Pink Berry - varför har vi inte Pink Berry i sverige. Älskar frozen yoghurt och tänker alltid på när Charlotte i SATC tvingar med sin käre make ut för att köpa det mitt i natten! I totally get it.
Lunchdrink på en restaurant precis vid vattnet i NY - vi åt pizza och drack tvåförendrinkar till lunch. Jag var lite smått berusad på Macys barnavdelning kort därefter. Skulle fynda kläder till min söta systerdotter - shoppade som en crazy person!
 
Där var det slut - jag måste verkligen bli bättre på att ta kort - alltså ta FLER kort. Jaja, det var allt för den här gången - nu biter valpen i min jacka så Got to Go!
 

2/6 2013 Kvällsmål...

Då var den här söndagen över. Helgen har gått alldeles för fort men vi har iaf fått en del gjort här hemma så det känns skönt. Jag rensade bla. rabatterna på framsidan idag, såg till att det kom ny jord och så planterade jag om de små blommor som kommit upp sedan jag sått dem som små frön. Dahliorna satte jag i krukor eftersom jag vill ha med mig dem när vi flyttar.

Hela gräsmattan är även nyklippt och krattad och jag kommer få mäkta med träningsvärk i morgon efter krattningen.

Så blev det en dusch och ett mindre kvällsmål bestående av:

-Kvarg - olika sorter ihopblandade
-Proteinpulver från FitnessGuru i smaken vit choklad/Jordgubb (?)
-Krossade linfrön
-Matgrädde

Det smakade betydligt bättre än det såg ut jag jag informera om! Nu, dags för sömn...




2/6 2013 Tunnbrödsbakande - recept...

I morse gick jag upp tidigt för att ta en morgonpromenad innan frukost - bättre för fettförbränningen eftersom kroppen är i fastande tillstånd. Jag går bara 4km så det är ingen superlång runda men det är en god start på dagen.
 
När jag kom hem var det dags för tunnbrödsbak - också en otroligt skön start på dagen, att få kleta och massera en deg. Jag har bakat efter olika recept, både mina egna påhittade, mammas och kokböckers men igår (ja, jag bakade även igår morse) så hittade jag på ett nytt recept.
Jag använde:
 
Verum hälsoyoghurt
Salt
Bakpulver
Bjäst
Mörk sirap
Krossade linfrön
Rågsikt
 
 
Jag bakar nästan alltid i en stor vit degskål, en Margereteskål - jag bara älskar den då den är stor och står stilla när man knådar.
 
 
Nu är det så att jag inte har ett exakt recept eftersom jag höftar ingredienserna men jag gör ungefär såhär:
 
1. Häll i ca: 3-4dl verum hälsoyoghurt.
2. Häll i ca: 1,5 tsk bakpulver, 1tsk salt, 2 msk krossade linfrön, 1,5msk bjäst och 1msk mörk sirap.
3. Rör samman ingredienserna så att de blir jämnt fördelade i yoghurten.
4. Häll i ca: 3dl rågsik, 1dl i taget och rör mellan var dl som du häller i. När du hällt i den tredje deciliterna är det dags att börja knåda med händerna - degen skall vara rätt så slät med lite mjöl utanpå.
5. Häll 1 dl rågsikt på ett bakbord och ta fram en kavel.
6. Dela in degen i 10 små klumpar.
7. Sprid ut lite rågsikt över bakbordet och kavla en av klumparna tunt. Det gör inget om det kommer mycket rågsikt på det utkavlade tunnbrödet då det mesta kommer att hamna i stekpannan i alla fall. Ta nu fram en tallrik och lägg en bakhandduk ovanpå tallriken.
 
 
8. Ta fram en stekpanna (det skall helst vara en gjutjärnspanna men jag hade en vanlig idag) och sätt på den största plattan på högsta värmen. Jag sätter vår induktionsspis på 9. Du skall inte ha något i pannan så var vaksam. När pannan blivit varm så lägger du i det första utkavlade tunnbrödet och sänker spisen till ungefär 6 eller 7. Jag sänkte till sju först och sedan ner till 6.
9. Picka brödet med en gaffel.
10. Medan brödet ligger i pannan ca: 30 sek - 1 min på var sida så kavlar du ut nästa tunnbröd.
11. Lägg det stekta tunnbrödet på tallriken/handduken och lägg i nästa utkavlade tunnbröd i pannan.
12. Håll på så tills dess att du har 10st fina, tunna och sega tunnbröd.
13. Ät med valfritt pålägg - jag valde smör!
 
 
Så enormt goda tunnbröd - riktigt sega och goda blev dem. Tycker du att det är mycket rågsikt på dem så är det bara att skaka av dem, sikten ligger bara på ytan av brödet. En perfekt start på dagen - nyttigt och rikt på vitamin B1, B2, B6 tack vare Bjästen.
 
 
 

RSS 2.0