30/12 2012 Vad händer nu??

Året 2012 lider mot sitt slut och det är med blandade känslor som jag lämna år 31 och närmar mig år 32.

2012 har varit ett år med blandade känslor. 2012 var året då jag lät någon läsa några sidor i min ofärdiga bok, året då jag redigerade och skrev klart och året då jag lät någon läsa hela verket, varenda sida som jag lyckats få ihop. Det nya året innebär ny redigering och förhoppningsvis en magkänsla som avslöjar att "nu är den som den skall vara, nu är den klar". Kanske vågar jag ta detstora steget och skicka in den?!

2012 var året då jag fotade flera vackra vänner och ville starta eget företag inom foto. Jag fick stöd och pepp av en vän som driver eget företag. Men så blev jag ivrig och började berätta om mina planer för andra och plötsligt falnade drömmen allteftersom folk blev nyfikna. Det kändes plötsligt som att jag skulle starta eget för någon annan. Drömmen blev till något annat, men det håller jag för mig själv. Det är något jag måste träna på, att göra saker för mig själv.

2012 var året då jag tog en paus från livet och åkte till Norge för att arbeta på ett hotell. Jag träffade flera fantastiska människor men insåg att det inte var livet jag ville leva. Men ibland måste man göra för att få veta.

2012 var året då jag fick upp intresset för ekologiska produkter, bytte ut halva badrumsskåpet och kylskåpet och insåg att det var en okänd men spännande djungel jag äntrat. Intresset gick över till kostvetenskap och träning och jag bestämde mig för att ge mig fasiken på att träna som aldrig förr. Zumba, SH'Bam och löpning avlöstes av styrketräning. Jag blev starkare än någonsin och i augusti sprand jag 21km i Halmstads löparlopp Prinsens minne. Det var en sjukt befriande känsla och det var något som jag gjorde enbart för mig själv. Fyra dagar efteråt stukar jag foten på ett Zumbapass och hela min värld rasar. 2013 kommer bli ett ännu bättre träningsår, det är året då jag tänker springa ännu längre.

Hösten 2012 läser jag en kurs i Kost för träning och går helt ner i studierna. Intresset för livsmedelskemi blir enormt och jag vill hela tiden veta mer men tycker tyvärr att uppgifterna är lite tråkiga. Tentorna är intressanta och utmanande och det är genom dem som jag lär mig. 2013 blir året då jag vill vara med och förbättra folkhälsan och sprids mina kunskaper. Tre vänner har ställt upp som provdockor och det skall bli otroligt att hjälpa, stötta och få sprida mina kunskaper under 2013.

Året 2012 är också året då jag inser hur mycket jag älskar att sprida kunskaper genom att arbeta som lärare, stötta tonåringar och bara finnas för de som behöver mig. Det är också året då jag vågar mig på stt arbeta med yngre barn och inser att jag faktiskt är duktig på det. Jag inser att jag är den där läraren som är sträng och har regler men trots den hårda ytan har ett stort hjärta och visar detta.

2012 är året då jag volontärarbetar på Ronald Mcdonald Hus i Lund och inser att det lilla man kan göra gör skillnad.

2012 är året då jag åker till NY och spenderar en hel vecka i den fantastiska staden.

2012 är året då jag tappar bort mig själv i Theorins deckare och får två nya ideér till egna böcker.

Den 30/12 2012 är datumet då jag inser att inget jag gjort är förgäves, allt kommer komma till användning och det jag gör för mig själv...är för mig själv och ingen annan! Det är datumet då jag inser att hag haft ett fullspäckat år och har ett nytt framför mig!


30/12 2012 Läsa & löpa!

När man är ledig såhär länge som en annan varit nu, trillar man lätt ur sina rutiner. Man sover länge, ligger och läser eller ser på serier. Det enda ansträngande man gör är en och snnan löptur. Men löpturerna är inget vidare just nu eftersom det är alldeles för halt. Istället för att få en kick springer man omkring och spänner sig. Jag ser fram emot halkfria gator och skogsvägar må jag då säga.


29/12 2012 Stol...

Alltså jag måste ju säga att stolar är något av det mest tråkiga att inhandla. Men så såg jag den här i en konstbutik. Hur snygg är inte den? 4000 pix! Handmålad.


29/12 2012 Mot förkylningssymptom och halsont!

Jag har haft en jobbig höst med föertalet förkylningar, lunginflammation och halsont. Så fort jag har tränat har immunförsvaret pajat fullständigt. Men så köpte jag brustabletter med C-vitamin, zink och fläderbärsextrakt och vips - två veckor utan symptom. Jag har till och med kunnat träna, hur lycklig??


25/12 2012 Kost för träning är nu klar!

Ja, nog har det varit komplicerat att ta sig igenom livsmedelskemi med sllt vad det innebar men nu är jag klar och har gott om kunskaper att dela med mig av. Det känns fantastiskt att nu ha så mycket kunskaper om hur kroppen faktiskt fungerar både kemiskt men också vad som är viktigt att tänka på rent mentalt. Det viktigaste som jag tar med mig är att man faktiskt bör äta, utan mat fungerar vi inte. Visste du att bara hjärnan behöver 120g kolhydrater per dag för att orka!! Visste du dessutom att ett uträknat bmi inte alls behöver stämma för dig, det finns så mkt mer man måste räkna in för att faktiskt få en mer exakt siffra för vad du bör få i dig. Visste du dessutom att man i rätt många fall bör äta mer än vad man tror och att man måste tänka på när man äter vad. Ja, jag hoppas att jag blir mer aktiv här på bloggen framöver och kan dela med mig av alla mina nyvunna kunskaper!


18/12 2012 Det känns bra att få göra något för någon annan!

Igår tog jag tåget till Lund för möta upp en gammal klasskompis som driver företaget "The Buppa Brand". Under en tid har hon samarbetat med Ronald Mcdonald Hus i Lund genom att bland annat skänka sitt företags åkpåsar. För någon månad sedan ställde hon en förfrågan på sin outletsida på Facebook om det fanns några personer som skulle kunna tänka sig att ställa upp och göra något för mammorna som bor i huset. Givetvis ville jag och många andra ställa upp men det var svårt att veta vad man kunde göra?! Det skulle vara något som kunde ge mammorna lite extra energi i sin så annars oroliga vardag. Jag kom då på att jag kunde utföra en lättare anisktbehandling/massage med peeling, mask, ögonkräm och nattkräm. Det var uppskattat av de fyra mammor som skrev upp sig på mina behandlingar. Andra mammor fick ryggmassage av en kille vars fru är med i outletgruppen. Medan behandlingarna utförs bakar Tess och hennes systrar med barn i köket.
 
Att få göra något för någon annan det kändes så oerhört bra i mitt hjärta. Dessa mammor, vars vardag innebär enorm oro, sömnlöshet, orkeslöshet och den gnagande tanken att ens barn kan förlora livet om minsta lilla sak går snett - behövde en stund där de bara fick vara. Så tack Tess för att du involverade mig i att få hjälpa till och volontärarbeta på Ronald Mcdonald Hus.
 
Jag har alltid varit en person som har velat hjälpa men utöver skolan med alla elever är det svårt att veta hur man skall gå till väga. Visst finns det oerhört många organisationer som man kan skänka pengar till men om man istället vill vara handlingskraftig och faktiskt göra något genom ett möte med människor - då är det inte lika lätt att veta hur man skall gå till väga. Därför är jag oerhört tacksam över att jag genom Tess blev involverad i detta projekt.
 
När man är på ett sådant ställe får man perspektiv på livet, hur bra man faktiskt har det. Jag kan personligen gnälla över småsaker som att jag inte har ett ordentligt jobb, att jag ständigt är förkyld och väldigt ofta lider av trötthet. Men så föreställer man sig att man har ett barn med en obotlig sjukdom, eller ett barn som behöver en organdonator, eller ett barn som lider av något annat som kanske är väldigt svårt att bota - då inser man hur bra man har det och hur lite man skall gnälla. Jag kunde faktiskt inte somna igår kväll, tankarna vandrade runt som aldrig förr och jag kände mig plötsligt så oerhört tacksam över hur mitt liv ser ut. Jag hoppas att jag i framtiden, innan jag öppnar munnen och gnäller, tänker till en extra gång över vad jag faktiskt har och inte vad jag inte har!
 
En fin tisha fick vi också - oerhört cool!
 
 
 
 
 

RSS 2.0