16/6 2014 Fettprogram som väcker tankar...

Jag brukar aldrig titta på nyheterna, morgonprogram eller något annat heller för den delen när det kommer till TV. Men nu är jag och hälsar på hos pappa och han är precis tvärtom. Så av den anledningen kikade jag på Malou i morse och hon hade en läkare där som pratade om fett och fett runt organen samt i organen. Fatta inuti organen!!! De skar i en lever med fett i, löst fett som lätt kunde vandra ut i blodet och äckla sig. USCH på det. Nu är jag livrädd och vill göra en magnetundersökning för att kolla min organ. Så det skall minsann undersökas. Såklart ökar sådant fett risken för både hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes men inte bara sjukdomar, man kan ju dö! Ja, jag är bara 33 år gammal men vad sjutton. Folk yngre eller lite äldre än mig dör ju på lopp och ni kan tro att det var läskigt på Göteborgsvarvet där folk låg och spydde vid vägkanten av överansträngning. Det kunde ha varit jag! Jag pressar mig utöver min förmåga så tänk om jag har fett i organen och dör platt fall när jag pressar mig. O b e h a g l i g t! 

Well, nu åt jag iaf en riktigt bra frukost samtidigt som jag såg programmet så det kändes ju lite bättre! 




13/6 2014 Sömnbrist havsbrus med blåst...

Vår lilla härliga Lloydus Pilatus tyckte att det var en SUPERbra idé att vakna klockan 02.39 och sen inte sova något mer! På allvar, jag är så trött så jag vill dö. Försökte somna om på morgonen vid sexsjutiden men så fort jag var på väg att somna så hörde jag små tassar över golvet och vips hade jag en nos i ansiktet och små bedjande ögon som ville att jag skulle gå upp. Inte för att han var kissig eller bajsig, nope bara för att. Men vi älskar denna lilla krabat och ja, det är ju bara så det är så vi gick upp och ut. Skulle han gå på promenad? Nejvisst. "Jag ska bara ligga på gräsmattan en stund matte". Men visst, you do that, do not mind me!!! 

Sedan blev det promenad iaf, i 45min och nu sover han. Men jag tänkte på det när jag gick där, att han lunkar på och insuper alla dofter som finns runtomkring. Promenaden går inte i något raskt tempo så jag bestämde mig för att insupa omgivningen också. Jag lyssnade på havets vågor som slog och studsade mot klipporna, såg små kaninungar ligga och mysa i gräset. Jag kände doften av nyponrosor, kände vinden leka i håret, skoskavet svida mellan tårna och bröt sönder mitt diadem. Jupps, insupning var det men diademet gick faktiskt sönder och blåsan gör faktiskt ont. Det var iaf en underbar promenad och till slut slappnade jag av och fick ro inombords. Det går ju faktiskt att ta en tupplur efter lunch...eller nu. Lloyd sover faktiskt nu! 





12/6 2014 Det allra bästa för mitt hår...

Som ett kors i taket gick ju jag till frisören för några månader sedan. Hon använde massor med nya produkter i mitt hår och jag blev fullständigt frälst och gick väldigt mycket fattigare därifrån. Sedan har det tillkommit produkter från ett annat märke och nu har jag en komplett blandad serie av produkter - kärlek till dem! 

Från vänster: 

1. Schampo för färgat hår. Jag har ju misshandlat mitt hår de senaste åren och mitt hår har tagit stryk och blivit väldigt känsligt. Detta schampo är iaf räddningen. Helt underbart! 

2. Ett detoxschampo att använda en gång per vecka för att verkligen tvätta rent. Man känner sig som ny efter en behandling. 

3. Ett balsam som doftar granatäpple, så underbart. Håret blir supermjukt efteråt. Jag har en megastor flaska men fyller alltid på denna lilla då den är behändigare. 

4. En inpackning att använda vid behov. Räddningen för mitt sönderfärgade hår. Tjock till konsistensen och doftar som balsamet. Mummelimumma. 

Alla produkter är sulfat- och parabenfria! 





12/6 2014 Vart har min energi tagit vägen?

Åååå jag är så seg för tillfället. Vill knappt gå upp på morgonen längre. Men jag masar ju mig upp iaf såklart. Det blir strax efter sex. Vaknar oftast av att jag är hungrig. Men idag är jag megaseg, vårtrött deluxe får jag väl kalla det. Å inte nog med att jag är seg när det kommer till att gå upp på morgonen, jag känner inte för att springa heller. Eller jag känner för det men har liksom tappat motivationen till att ge mig iväg. Segast på jordklotet!! 

Vidare ska jag även beställa lite kläder. Blir jag färdig till att göra det? Nejmenvisst inte då! 

Jag tror att jag behöver en nystart med ett gymkort, ett hus och en ny miljö. Detta är inte hållbart. Jag är inte denna segomönniska! 

Well well, idag blir det segt och slött och ja, orkarintegöranåt! 

Jag, häromdagen, betydligt piggare...




11/6 2014 Ansiktsrutiner...

Jag älskar mina ansiktsprodukter och har inte bytt produkter på flera år. Det går inte att finna bättre produkter som jag INTE är allergisk mot, tro mig, jag har försökt. Alla produkter kommer från Decléor och är fria från parabener. Nedan ser ni från vänster: 

1. Ansiktstvätt i gelform. Tvättar bort smink påett skonsamt sätt utan att torka ut huden. Luktar naturligt av växter. 

2. Ansiktsvatten att svepa över ansiktet med en bomullstuss för att få bort eventuella resterande sminkrester samt förbereda huden för en dag- eller nattkräm. 

3. Dagkräm. Mjölkig och mjuk i konsistensen. Doftar lätt av växter och efterlämnar en återfuktad hud utan att bli fet. 

4. Ögonkräm som också har en mjölkig mjuk konsistens men lite lättare än dagkrämen. Känns lätt mot huden och efterlämnar en sval känsla runt ögonen. Doftar nyplockade kantareller enligt mig, men bara när man smörjer på den. Absolut inte en obehaglig doft. 

5. En nattkräm som doftar skog. Den är i fast form men smälter när den kommer i kontakt med den kroppstempererade huden. Efterlämnar en underbar känsla av lugn och man vaknar med hy mjuk som en babyrumpa! 

Produkterna passar den känsliga hyn. Jag får lätt utslag av produkter för känslig hy i vanliga fall men inte dessa. De är to die for! 





11/6 2014 Det är lyx....

Igår var det så otroligt varmt och jag spenderade en stor del av dagen i städningens tecken och det var ju inte precis svalt. Så jag å Lloyd gick och badade vid lunchtid och vattnet var underbart skönt. Dock har det kommit uppmassor av tång på stranden, blä på det!! 

Sen på kvällen, strax innan nio, gick jag, älsklingen min och hans far och tog ett kvällsdopp. Vattnet var alldeles stilla och himlen och havet flöt ihop vid horisonten. Helt underbart fridfullt och lyxigt att kunna gå bada innan läggdags. Mys mys mys! 

Well, nu är det frukostdags. Har sovit som en kråka inatt då Lloyd har skällt på nåt (?).... 


Nybadad kille :-) 






10/6 2014 Löprunda och svalkande återhämtning...

Det blev en löprunda idag. Jag var mycket tveksam i morse när jag vaknade men efter promenaden med Lloyd var det bara att ge sig iväg. 3km (jag försöker få ner tiden, träna på att springa snabbare men under en kort sträcka) å tiden blev exakt 17.59 för 3km. Förra målet jag hade var att komma ner under 18min eftersom jag alltid velat kunna springa i ett 6km-tempo. Jag kommer aldrig bli en snabb löpare men jag kanske kan bli mitt snabbaste! Mitt nya mål är 17.30min för 3km. Men vi får väl se om jag kan pressa mig till det. För övrigt är ju målet att kunna springa halvmaror utan att dö haha. Det är fan rätt jobbigt att springa 21km å ibland tänker jag att man är lite dum i huvudet som gör det. Men en del av en älskar att göra det. 

Nästa halvmara blir i augusti (sprang ju gbg-varvet i slutet på maj, får skriva om det i något inlägg)! Prinsens minne är det då och förhoppningsvis kan jag slå förra tiden som jag hade för det loppet för två år sedan. Men det är ett tag kvar så nu gäller bara att hålla i löpningen, försöka ha ett snitt på minst 15km sammanlagt per vecka eller mer och äta bra mat som ger mig massor av energi att använda samt att sova massor. 

Veckorna efter gbg-varvet har sett ut såhär: 

1. 6km 
2. 19km
3. 17km 
4. Det är denna veckan och jag har bara sprungit 3km såhär långt 

Nu återhämtningsdryck: vatten, jordgubbar, lite eco saft och spirulina! 


Å så en dusch såklart :-) 


9/6 2014 Att kombinera ett aktivt liv med stillasittande författande...

Under våren har jag, som jag berättat tidigare, gått en skrivarkurs på distans mot ett av Sveriges högskolor. Det är perfekt att läsa på distans då man kan planera sin tid helt själv och är inte beroende av föreläsningar på plats. Förstå mig rätt nu, föreläsningar på plats har sin charm men jag har gjort det när jag läste till lärare och kom rätt så snabbt fram till att stillasittande föreläsningar på tre timmar inte riktigt var min grej.
 
Kursen har givit mig oerhört mycket - allt ifrån struktur och övningar till saker man inte bör glömma bort när man skriver. I loved it!
 
Hur som helst så är kursen nu slut och det är dags för mig att återuppta mitt eget skrivande. När jag började läsa kursen insåg jag att jag inte kunde läsa den och skriva eget samtidigt. För någon annan hade det säkert funkat galant men jag fick bestämma mig för antingen eller och jag insåg att jag behövde kursen för att få en knuff i rätt riktning. Jag behövde knep att ta till när hjärnan lägger av. Det händer inte ofta men det händer och frustrationen som då uppstår kan förstöra enormt mycket. Nu har jag knep att ta till.
 
Men det jag skulle komma fram till var att jag, som jag skrev ovan, är ingen stillasittande person. Jag får på fullt allvar panik över att sitta stilla vilket på ett sätt är positivt då jag jobbar som en galning när jag väl sitter ner eftersom jag vill kunna vara i rörelse så snabbt som möjligt igen. Jag är sjukt effektiv på det sättet. Men nu har jag försökt att strukturera upp dagarna deluxe-mycket. Jag måste göra det för att må bra. Det gör jag kvällen innan för att det skall bli så bra som möjligt. Såklart kan alltid saker och ting hända som förändrar ens struktur men förhoppningsvis sker det mer sällan än ofta. Idag ser min dag ut såhär:
 
06.10- jag går upp och startar DEL 1 av dagen
Frukost (Då har Lloyd fått mat 04.00 och 05.00)
Morgonrutiner
Vika gårdagens tvätt
Ut på långpromenad med Lloyd
Styrkeövningar, minipass mage
Mellis - melon och vatten
Slänga in tvätt
Skriva/läsa/blogga - allt som har med skrivande och läsande att göra (research etc) MITT STILLASITTANDE
 
DEL 2
Lunch - knäcke med avocado, ägg och grönsaker
Promenad och lydnadsträning med Lloyd
Hänga tvätt
Plocka undan/städa/sortera - aktivt
Promenera med Lloyd
Laga mat
Äta
 
Därefter avslutas min planerade dag och jag gör vad jag känner för då. Tanken är att del 1 skall vara min inkomstbringande del (mitt kortvikariat är slut, skolor stänger för sommaren så det blir efter sommaren) och del 2 delas in i tre delar (Lloyd, träning och skrivande). Del 1 är den period då jag skriver nu då jag ju såklart hoppas på att kunna leva på mitt skrivande i framtiden. Men jag är resonlig och vet att det kan ta tid och för den delen aldrig bli så och därför kommer jag försöka ha ett arbete som ger en fast inkomst. Men jag måste försöka, det bara måste jag. Jag har låtit bli att göra så mycket som jag älskar bara för att jag varit rädd (det är inte inte lönt för det finns inga sådana arbeten har varit min ursäkt) men nu är det slut med det!
 
Planen är alltså att få en halv dag med arbete och en halv dag där jag kan skriva, träna eget och träna med LLoyd. Jag vill ha minst ett par timmars aktivt liv per dag. Jag kan inte sitta stilla mer. Men jag älskar att skriva och därför måste jag planera, för att klara av att sitta stilla.
 
Å den här killen vill man ju skall bli ordentligt uppfostrad och det krävs tid för att det skall bli så. (Valpbild, han är snart 15 månader nu)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0