22/12 2014 Träningsplaner med en tekopp...

Sitter med en tekopp bredvid mig och väntar på att det ska bli ljust. Har varit ute med lillskrutten i regnet på en morgonpromenad. Jag orkade inte leta upp mina jakt/fritidsbyxor så det fick bli lång jacka istället. Blött blött blött! Påminner mig själv om att jag måste köpa impregnering till min jacka och lillskruttens regntäcke. Han blir ju så smutsig så täcket åker ju in i tvättmaskinen lite halvofta då jag vill att min lilla skrutt skall vara hel och ren. Självklart får han grisa ner sig allt bad han vill under promenader men när vi går hemifrån vill jag i alla fall att han skall vara hel och ren! :-) 

Så var det träningen. För två veckor sedan var jag ute på löparpass två gånger under helgen och fick ihop 22km sammanlagt. Att springa så pass långt två dagar i rad är lite ovanligt för att vara mig men det kändes gött. Förra veckan blev det bara en femkilometersrunda och ett hårt men kvickt arm/axlar/ryggpass på gymmet. Men nu är det i princip fritt fram med träningen då jag är helt ledig fram till den 7:e januari. Å vad jag ska träna (hoppas jag)! Peppelipepp deluxe! 

Well, nu blir det te och lite läsande här i mörkret! Lär ta minst en timme innan det blir ljust! 




6/12 2014 En dag som alla andra men...

Lördag, härliga lördag. Idag står löpning, shopping och förmodligen lite utväxtfärgning på schemat. Jag måste försöka ge mig på ett lite längre löparpass och det kommer att bli tufft för jag är så slö å ger upp efter minsta lilla pyttevärk någonstans nuförtiden. Förr kunde jag kämpa på 15km i ösregn eller 10km trots knäppvärk i höft. Men idag, nej nej, minsta lilla ajaj någonstans pch den här donnan ger upp. Lite halvpatetiskt sådär! Skärp till dig LA och kämpa lite va?! 

Efter löpningen måste jag ner på stan och inhandla en docka till min systerdotter, en klänning till den andra och så måste jag kolla om mitt proteinpulver finns i någon hälsokostbutik då jag har glömt att beställa nytt. Jag har fortfarande naturellt kvar men mitt jordgubbspulver är helt slut å det naturella smakar inget vidare när man inte har tillgång till att göra en smoothie. 

Mitt hår hR börjat växa helt fasligt och därmed är ju utväxten en faktor. Ibland gillar jag lite mer utväxt men just nu känner jag inte alls för att ha en utväxt. På vintern gillar jag att vara superblond (eller svarthårig haha) å på sommaren gillar jag en liten utväxt eftersom jag tycker att jag ser så knepig ut när jag är brun å megablond. Men oavsett hur jag känner så måste detta fixas, kanske åker lite burgundytoning in i topparna. Who knows! 

Löpning i somras: 


Nyklippt i typ maj: 


Min längd för några veckor sedan. Nu har jag betydligt mycket mer utväxt! 




4/12 2014 Grönsak- och fruktjuice!

Vissa dagar känner jag inte för att vare sig laga mat eller äta mat. Då menar jag riktig mat som man måste tugga. Så idag gjorde jag en färskpressad juice i råsaftscentrifugen som jag sedan blandade ihop med spirulina från Superfruit. Den blev riktigt god och jag gjorde så pass mycket att jag kan dricka en i morgon också om jag känner likadant för "tuggmat" som idag. Det jag pressade ner till juice var: 

Morötter
Apelsin
Ingefära 
Selleri 

Å sedan blandade jag, som sagt, ner spirulina i den jag drack idag. Den andra hällde jag ner i en plastflaska som det varit kokosvatten i. Megapraktiskt! 



Nu är det dags för promenad med skruttkillen <3 

3/12 2014 När planeringe går åt skogen...

Jag har tänkt att skriva ett inlägg om det där med att planera dagens kost och även flera dagar framåt men med det sagt så har jag idag haft sämsta dagen när det kommer till kost. Jag är ju hemma med vår lilla skrutt efter hans operation och jag är så oerhört tacksam över att han lever. Men eftersom han inte får gå så längt än och inte heller träffa andra hundar så blir dagarna ganska långa och jag blir lätt rastlös. För att han skall hålla sig lugn å vila så måste också jag vara lugn trots att jag har tusen projekt jag skulle vilja greja med. Detta innebär att jag typ äter saker som jag inte tycker är okej för min del såsom lussekatter. Jag ska inte äta sådant då det inte är bra för min kropp. Men shit vad jag måste ha nåt att hålla på med hela tiden. Å lussekatterna gör det inte precis bättre - de gör så att det kittlar i benen så jag skulle kunna dö rakt upp å ner. Så känslig har jag blivit för socker sedan jag i princip slutade äta det. Å även om det är positivt i sig så är det sjukt jobbigt att det kittlar i benen. Well, det är nu dags för en promenad igen - så himla skönt. Sen måste jag hämta paket och shoppa lite selleri och laktosfri mjölk så att resten av dagens kost blir bättre! 

Bra kost! 




3/12 2014 Sömnlös och springsugen....

Numera har det blivit vardag för mig att vakna ovanligt tidigt. Det verkar som det är tre olika tider och det spelar ingen roll vilken av tiderna jag vaknar, har jag vaknat så kan jag inte somna om. I morse vaknade jag strax efter tre, igår vid fyra och häromnatten strax efter midnatt. Jag vaknar och är sinnesjukt rastlöst i hela kroppen. I morse låg jag å funderade över om jag skulle ut å springa vid 3-tiden. Men det känns ju helt knäppt att ge sig ut så tidigt. Så jag låg kvar och bara vände å vred. Nu är klockan äntligen snart åtta och om en kort stund kan jag gå ut på promenad med lillkillen i skogen. Jag går aldrig i skogen när det är mörkt. Det är ju hur läskigt som helst ju, oavsett om man har hund. 

För övrigt blir det att planera dagens kost samt hämta ett paket till lillkillen. Han är fortfarande i återhämtningstadie efter operationen men det verkar verkligengå åt rätt håll. Ikväll blir det gymmet. Skall köra minst lika hårt som i söndags - då kanske jag kan sova lite bättre! 




RSS 2.0